SEGRE

DEPORTES

Doble victòria per a quarts

L'equip masculí de bàsquet derrota Argentina i certifica la classificació, de nou liderat per Ricky Rubio || El combinat femení remunta contra Sèrbia, amb la qual havia perdut a l'Europeu de València, i té peu i mig a la següent ronda

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bàsquet espanyol continua cotitzant a l’alça i ahir ho va tornar a demostrar per partida doble. Mentre que el combinat de Sergio Scariolo va certificar matemàticament la classificació per als quarts de final del torneig olímpic, després de guanyar Argentina (81-71) amb un Ricky Rubio (26 punts) estel·lar, les jugadores que dirigeix Lucas Mondelo van prendre completa revenja de la derrota encaixada amb Sèrbia al passat Europeu de València i, amb remuntada inclosa, van superar les sèrbies (85-70) per posar peu i mig a les eliminatòries per les medalles.

Després de batre en un treballat debut Japó (88-77), la selecció espanyola masculina també va ser superior a Argentina i ja ha complert el primer dels objectius que tenia en aquests Jocs: la classificació per a les eliminatòries. Només queda saber si arribarà com a cap de sèrie al sorteig de quarts, privilegi que es jugarà a una carta diumenge (10.20 hora espanyola) contra el rutilant combinat eslovè que lidera Luka Doncic, que ahir va atropellar l’amfitrió (116-81) amb una altra exhibició del jugador dels Dallas Mavericks (25 punts, 7 rebots i 7 assistències).

Com ja va passar contra els nipons, i també durant tot l’exitós Mundial de la Xina, Ricky Rubio va ser el millor de l’equip i se’n va anar fins als 26 punts, rècord anotador amb la selecció.

El base del Masnou va sortir a punt per minut de joc i es va mostrar especialment precís des de la llarga distància (5/6 en triples). Espanya i Argentina tornaven a trobar-se, un altre cop en terres asiàtiques, després de l’èpica semifinal del Mundial del 2006, que també va caure del costat espanyol.

Per la seua part, la selecció femenina va sumar ahir contra Sèrbia la segona victòria, un encontre que va haver de remuntar.

A l’esperada irrupció d’Alba Torrens, màxima anotadora del partit amb 25 punts, es van sumar la punteria exterior de Maite Cazorla (5/6 en triples), la versatilitat de Cristina Ouviña (10 punts, 8 rebots, 8 assistències) i la tasca interior d’Astou Ndour (20 punts i 9 rebots) per somriure de nou al Saitama Super Arena. Amb aquestes quatre jugadores a un nivell brillant, Espanya va firmar una gran remuntada en un partit que tenia costa amunt en l’equador del tercer quart, moment en què perdia per nou punts (43-52).

Quan es va veure contra les cordes, va protagonitzar una reacció fulgurant i va sumar una remuntada que va acabar sent fins i tot àmplia, dada important de cara a un possible triple empat amb Canadà, que serà el pròxim rival aquest diumenge (3.00 hora espanyola).

Alemanya envia a casa un tècnic per racista La delegació alemanya als Jocs ha fet tornar al seu país el director esportiu de l’equip de ciclisme, Patrick Moster. Durant la contrarellotge de dimecres, Moster mirava d’animar el ciclista Nikias Arndt i li va dir “atrapa els conductors de camells”, amb referència a un eritreu i un algerià. Posteriorment es va disculpar però l’UCI podria prendre mesures disciplinàries.

Doble oportunitat de medalla per a Carreño Pablo Carreño, l’únic espanyol supervivent al torneig olímpic de tenis, tindrà dos oportunitats de lluitar per aconseguir medalla, després de derrotar a quarts el número 2 del món, el rus Danïil Medvédev per 6-2 i 7-6 (5). Al tenista de Gijón l’espera ara un altre rus, Karen Khatxanov. La victòria condueix a la final, la derrota, a jugar pel consol del bronze.

Sam Kendricks, baixa a causa del coronavirus L’atleta nord-americà Sam Kendricks, dos vegades campió mundial de perxa, ha causat baixa per Covid, segons va informar ahir el Comitè Olímpic dels Estats Units. “La salut i la seguretat dels nostres atletes, entrenadors i oficials és la nostra prioritat”, va assenyalar aquest organisme. A més a més, diversos atletes australians estan aïllats a la vila olímpica.

Les Guerreres acaricien la classificació a quarts

Dos dies després de vèncer França, actual subcampiona olímpica (28-25), la selecció espanyola femenina d’handbol va sumar un nou triomf, aquesta vegada contra Brasil (27-23), que l’atansa als quarts de final. La selecció masculina va tenir jornada de descans, però amb mala notícia: Viran Morros, peça clau en la defensa, es perdrà el que resta del torneig per lesió.

Històric primer metall per a San Marino

San Marino, un país de tot just 34.000 habitants, va aconseguir ahir la primera medalla olímpica de la seua història gràcies a la tiradora Alessandra Perilli, bronze en fossa olímpica. La victòria va ser per a l’eslovaca Zuzana Stefecekova, la segona dona del seu país campiona olímpica en Jocs d’estiu. La medalla de plata va ser per a la nord-americana Kayle Browning.

El rem espanyol es consola amb dos diplomes en dos sense timoner

Les parelles espanyoles formades per Aina Cid i Virginia Díaz i per Javier García i Jaime Canalejo no van poder ser ahir a la lluita per les medalles a les finals de dos sense timoner de rem dels Jocs de Tòquio i van acabar a la sisena plaça, la qual cosa els atorga als dos duos el diploma olímpic.

Hi havia esperances al Canal Sea Forest de la capital japonesa que el rem espanyol pogués acabar amb 37 anys d’espera per poder sumar la segona medalla olímpica de la seua història, després de la de Fernando Climent i Luis María Lasúrtegui en doble scull lleuger, però no hi va haver sort i cap de les dos no va poder estar en cap moment en la lluita pel podi.

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.EFE

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.EFE

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.EFE

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.

Pau Gasol va aportar nou punts en la victòria sobre el combinat argentí.EFE

tracking