Pablo Carreño somia en un bronze molt car

Ahir no va poder assegurar-se la plata i ara s'enfrontarà pel podi amb Djokovic

El tenista asturià haurà de batre Djokovic per guanyar el bronze al perdre ahir contra Khatxànov.EFE

Pablo Carreño va perdre ahir una de les dos oportunitats de penjar-se una medalla en aquests Jocs Olímpics de Tòquio, i avui tindrà la segona i última, encara que al camí es trobarà el número 1 del món i guanyador de vint Grand Slams, el serbi Novak Djokovic, que sorprenentment va perdre ahir el partit i, amb això, l’oportunitat de guanyar el Golden Slam, per al qual necessitava conquerir l’or olímpic i l’Obert dels Estats Units per sumar aquests títols als d’Austràlia, Roland Garros i Wimbledon que ja ha guanyat aquest any. L’asturià va perdre en semifinals contra el rus Karén Khatxànov per un doble 6-3, i el serbi no va poder fer res davant de l’alemany Alexander Zverev (1-6, 6-3 i 6-1),. A la competició per equips, Espanya va tenir una de les alegries de la jornada gràcies a la selecció femenina de waterpolo, que es va exhibir davant d’Austràlia per 15-9 per passar a quarts com primera de grup. Els nois d’hoquei herba també van segellar el pas malgrat empatar (1-1) amb Austràlia, gràcies a un gol a només 48 segons del final del riojà Pau Quemada.

La selecció femenina de waterpolo i la masculina d’hoquei herba van passar a la següent ronda

L’equip d’handbol, que ja estava classificat, va encaixar la primera derrota per un clar 37-31 amb França, en un partit en el qual va ser capaç de superar l’absència del defensor Viran Morros, baixa per a la resta del torneig per lesió.A la final de piragüisme K1, el lleonès David Llorente va finalitzar trist per acabar desè al ser penalitzat amb 50 segons per haver-se saltat una porta a la final. Tampoc hi va haver sort per al boxejador Enmanuel Reyes, que es va quedar a les portes de la medalla al caure ahir als quarts de final del pes pesant contra el cubà Julio La Cruz, en una baralla que va perdre per decisió dividida (4-1) i que va haver d’esperar a l’últim assalt per decantar-se. Pel que fa a golf, el barceloní Adri Arnaus manté opcions de lluitar pels primers llocs, al contrari que Jorge Campillo, que va perdre tota opció.

Marc Gasol, Garuba i Abalde, en aïllamentEls jugadors de la selecció espanyola de bàsquet Marc Gasol, Usman Garuba i Alberto Abalde estan en semiaïllament a l’haver tingut contacte proper per un positiu de Covid-19, cosa que els obliga a estar-se en habitacions individuals però els permet entrenar-se i competir, segons va confirmar la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). Aquest contacte es va produir el 21 de juliol, al vol que va traslladar la selecció des de Las Vegas, on va jugar un amistós amb el combinat nord-americà. El positiu amb què van tenir contacte va ser un altre passatger de l’avió, que no formava part de l’equip ni de l’expedició.

Espanya busca avui les semifinals en futbolLa selecció espanyola de futbol té avui (10.00 hora peninsular) un tot o res davant de la de Costa d’Ivori per optar a la lluita per les medalles als Jocs Olímpics de Tòquio.

Fox arregla el seu caiac amb un preservatiuLa primera campiona olímpica d’eslàlom C1, l’australiana Jessica Fox, va tirar d’imaginació a l’utilitzar un preservatiu per reparar el seu caiac en mal estat després de la sessió classificatòria prèvia a la final en eslàlom K1, on va aconseguir la medalla de bronze.

EUA evita el KO i Brasil diu adeu als JocsEstats Units, la gran favorita al títol en futbol femení, va sobreviure als penals contra Països Baixos (2-2; 4-2) i va passar a semifinals, mentre que Brasil es va acomiadar també per penes màximes davant de Canadà (0-0-3-4). Austràlia va guanyar a la pròrroga Gran Bretanya (4-3) i Suècia, vigent subcampiona, va tombar Japó (3-1).

Homenatge dilluns a la Seu a Vilarrubla i DòriaL’ajuntament de la Seu d’Urgell homenatjarà dilluns vinent les dos palistes del Cadí Canoe Kayak que han pres part en els Jocs Olímpics de Tòquio, la urgellenca Núria Vilarrubla, que va aconseguir el diploma olímpic després de ser vuitena, i l’andorrana amb orígens a Arfa Mònica Dòria, que va acabar onzena. L’acte començarà a les 17.00 hores a la sala de plens.