Espanya arriba a les semifinals

Força la pròrroga amb Costa d'Ivori i aconsegueix passar amb un hat-trick de Rafa Mir || S'enfrontarà ara a Japó

Els jugadors espanyols celebren un dels cinc gols que van marcar ahir a Costa d’Ivori.EFE

La selecció espanyola de futbol va aconseguir ahir l’accés a les semifinals dels Jocs de Tòquio després de vèncer a la pròrroga Costa d’Ivori (5-2), en un partit en què els de Luis de la Fuente van neutralitzar l’avantatge rival en dos ocasions, l’última al minut 93, i en què van segellar la victòria amb una diana de penal de Mikel Oyarzabal i dos més al temps extra de Rafa Mir, que va firmar un hat-trick.

Els espanyols es van recuperar del dur cop inicial, en forma de lesió d’Òscar Mingueza i gol ivorià. Pedri, que ja acumula quatre pròrrogues a les seues cames aquest estiu (comptant el passat Europeu), va liderar la reacció espanyola després del gol inicial nipó. Va neutralitzar el cop a la mitja hora gràcies a Dani Olmo. Després d’una segona meitat de grans ocasions, un gol de Max Gradel semblava esvair al minut 91 les esperances espanyoles, però Rafa Mir, a la primera pilota que tocava, feia reviure Espanya i forçava la pròrroga.

La diana del davanter murcià va esperonar la Rojita, que tot just iniciar-se el temps extra va tenir l’oportunitat d’avançar-se per primera vegada després que el col·legiat veneçolà decretés penal per mà de Bailly, autor del primer gol africà. Oyarzabal es va plantar davant dels onze metres i va marcar, per atansar el bitllet a semifinals, que va acabar certificant Mir a quatre i un minuts del final i tancava el seu hat-trick particular.

D’aquesta manera, s’enfrontaran dimarts vinent a l’Estadi Saitama 2002 a Japó, que va necessitar recórrer a la tanda de penals (4-2) per eliminar Nova Zelanda després que el marcador no es mogués ni al temps reglamentari ni a la pròrroga. A l’horitzó, la final de Yokohama, on els espanyols buscarien emular la selecció, que es va penjar l’or als Jocs de Barcelona’92. En l’altra semifinal s’enfrontaran Brasil, defensor de l’or olímpic i que va guanyar 1-0 a Egipte, i Mèxic, que va golejar Corea del Sud (6-3).

Escobar venç el búlgar Asenov i acaricia la medallaEl madrileny Gabriel Escobar, campió d’Europa, es va situar a un pas de les medalles en el pes mosca de la boxa al derrotar per 4-1 el búlgar Daniel Asenov. En la revenja de la final de l’Europeu del 2019, Escobar va treure avantatge al primer assalt i es va escapar dels atacs del rival per emportar-se el vot favorable de quatre dels cinc jutges.