SEGRE

DEPORTES

Els reis de la piscina

Dressel tanca la seua participació amb cinc ors després del triomf nord-americà en el relleu 4x100 estils || L'australiana McKeown suma 7 medalles, 4 d'or

El nord-americà Caeleb Dressel celebra la victòria en els 50 lliure per sumar el seu quart or a Tòquio.

El nord-americà Caeleb Dressel celebra la victòria en els 50 lliure per sumar el seu quart or a Tòquio.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nord-americà Caeleb Dressel i l’australiana Kaylee McKeown han estat els reis de la piscina a Tòquio, després que ahir es disputés l’última jornada de natació.

A Dressel, guanyador del 50 lliure, 100 lliure, 100 papallona i els 4x100 lliure, li quedava ahir un últim esforç per anar-se’n dels Jocs amb cinc ors, una xifra només superada per Michael Phelps, guanyador de vuit ors a Pequín 2008, i Mark Spitz, que se’n va penjar set a Munic 1972. A diferència del relleu mixt, els companys del 4x100 estils no van fallar a Dressel que, per si de cas, va deixar el seu equip a l’inici de l’última posta amb una diferència de 60 centèsimes.

L’equip nord-americà es va imposar amb un crono de 3:26.78 que va establir un nou rècord del món. La Gran Bretanya, a gairebé un segon, i Itàlia, a més de dos, van completar l’últim podi.

El penúltim repartiment de medalles al Centre Aquàtic de Tòquio va ser al relleu 4x100 estils femení, que va coronar Austràlia, amb rècord olímpic i una Emma McKeon que venia de guanyar un altre or poc abans. Amb la setena medalla als Jocs, va donar l’últim relleu a una Cate Campbell que va firmar el triomf ajustat sobre Estats Units, amb Canadà al bronze.

Les set medalles (quatre ors i tres bronzes) la converteixen en la segona dona que aconsegueix aquesta xifra en una edició dels Jocs, en qualsevol esport. L’única fins ara era la gimnasta soviètica Mariya Gorokhòvskaia, als de Hèlsinki 1952. Als dos ors aconseguits l’últim dia, McKeon ha afegit a Tòquio els ors del 100 lliure i del relleu 4x100 lliure i els bronzes del 100 papallona femení i dels relleus 4x100 mixt i el relleu 4x200 femení.

Biles descarta competir a la final de terra La gimnasta nord-americà Simone Biles, que acusa problemes de salut mental que ja li van impedir disputar quatre finals, tampoc serà avui a la llista de partida de la final de terra. Així ho va informar la seua federació, que va indicar que Biles prendrà “més endavant” una decisió sobre l’última final que podria disputar, la de barra d’equilibri de demà. “En qualsevol dels casos, tots et donem suport”, va indicar l’organisme.

Una atleta bielorussa critica el seu govern L’atleta olímpica bielorussa Krystsina Tsimanouskaya ha denunciat que les autoritats del seu país l’estan obligant a abandonar el Japó contra la seua voluntat i té por d’acabar a la presó després de criticar el seu propi comitè olímpic, que dirigeix el fill del president del país. “Demano ajuda al COI. Estan intentant treure’m del país sense el meu permís i li estic demanant al COI que s’hi involucri”, va dir.

Zverev obté el primer or alemany en tenis El tenista alemany Alexander Zverev es va penjar ahir la medalla d’or a la categoria individual masculina a l’imposar-se al rus Karen Khatxànov per 6-3 i 6-1. Així, es va convertir en el primer campió olímpic del seu país en aquest esport.

Retiren acreditacions per les regles de la Covid Els organitzadors dels Jocs han retirat l’acreditació a sis persones de forma definitiva i a vuit de manera provisional per violar les regles imposades per prevenir la propagació de la pandèmia de Covid. Una correspon a un empleat al qual es va trobar en possessió de drogues.

El nord-americà Caeleb Dressel celebra la victòria en els 50 lliure per sumar el seu quart or a Tòquio.

El nord-americà Caeleb Dressel celebra la victòria en els 50 lliure per sumar el seu quart or a Tòquio.EUROPA PRESS

tracking