SEGRE

VÍDEO | Simone Biles guanya el bronze en barra entre ovacions

Simone Biles guanya el bronze en barra entre ovacions

Simone Biles guanya el bronze en barra entre ovacionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gimnasta nord-americana Simone Biles ha aconseguit la medalla de bronze a la final de barra d’equilibri en aquests Jocs Olímpics de Tokyo 2020 que tanca amb una alegria, entre ovacions, després de reconèixer que per salut mental es va veure obligada a retirar-se de la resta de la competició.

Simone Biles és medalla de bronze, aconsegueix la seua setena medalla olímpica, però això és allò de menys. El més important és que va somriure tot just baixar de la barra, contenta amb el seu exercici i amb posar fi al malson que haurà viscut a Tokyo 2020 per l’estrès mental sofert.

La gimnasta nord-americana, que havia de ser la reina de la cita olímpica després d’arrasar prèviament en Riu el 2016, no va poder culminar la final completa per equips. Va reconèixer l’estrès, el voler primar la seua salut mental, i el no poder executar amb seguretat els seus exercicis.

Va ser dia a dia, mesurant les seues forces, i esborrant-se de la resta de finals fins dir 'sí' aquesta barra d’equilibri, on regnava a nivell mundial. Va fer un bon exercici, d’alta dificultat i ben executat, tant que es va penjar el bronze quan molts donaven la medalla individual per perduda.

I amb menys focus de l’habitual, però mereixent el màxim, es va portar l’or la joveníssima gimnasta xinesa, de només 16 anys, Chenchen Guan amb una puntuació de 14.633, millor que el seu compatriota Xijing Tang, plata amb 14.233, i els 14.000 del bronze de Biles.

L’ovació de gala en el centre de gimnàstica d’Ariake va ser per a Simone Biles, quan va entrar juntament amb les seues companyes i alhora rivals. Va somriure únicament després del seu exercici, es va abraçar amb totes i va ser de les primeres en felicitar a Guan, que tot just creia el que havia aconseguit i malgrat arribar a aquesta final amb la millor marca i secundar-la amb un brillant exercici.

Simone Biles guanya el bronze en barra entre ovacions

Simone Biles guanya el bronze en barra entre ovacionsEFE

tracking