SEGRE

DEPORTES

Simone Biles torna

Disputa avui la final de barra després de renunciar a la resta de proves per preservar la salut mental || La neerlandesa Sifan Hassan, or i remuntada èpica

Simone Biles

Simone BilesMike Egerton / PA Wire / Dpa - Only For Use In Spain

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gimnasta nord-americana Simone Biles, que ha renunciat a tres finals individuals durant els Jocs Olímpics de Tòquio al no sentir-se preparada mentalment, tornarà a competir avui en la final de barra d’equilibri (10.50 hora peninsular espanyola). “Estem molt emocionats de confirmar que demà –avui– hi haurà dos gimnastes nord-americans a la final de barra d’equilibri: Suni Lee i Simone Biles! Estem desitjant veure les dos competir!”, va anunciar la federació nord-americana.

Biles havia renunciat aquest diumenge a la final individual de terra, com ja havia fet abans amb les de salt i barres, pendent de la seua salut i de la crisi d’estrès que la va treure de la competició. La nord-americana va revelar el seu moment delicat, tement per la seua salut mental i alhora física, quan la setmana passada es va retirar de la final per equips, que va guanyar Rússia, després del primer exercici.

Quant a la competició d’ahir en gimnàstica, la seua companya Jade Carey va conquerir l’or en l’exercici de terra amb 14,366, superant la italiana Vanessa Ferrari (14,200).

Per la seua part, el xinès Liu Yang es va proclamar campió en anelles, davant del seu company You Hao i del campió de Rio 2016, el grec Eleftherios Petrounias. En poltre l’or va ser per al sud-coreà Jeahwan Shin.

En atletisme, la gran protagonista de la jornada va ser la neerlandesa Sifan Hassan, que va conquerir l’or en els 5.000 metres, el primer dels tres que persegueix en aquests Jocs. Però aquesta no va ser la seua fita més gran, ja que en les sèries dels 1.500 va entrepussar amb una rival i va caure a mitja prova, un contratemps que semblava deixar-la fora de combat. Tanmateix, la neerlandesa es va aixecar de forma immediata i va protagonitzar una remuntada èpica que la va portar a traspassar la línia de meta en primera posició davant la sorpresa de les rivals, aconseguint la classificació per a la semifinal.

La porto-riquenya Jasmine Camacho -Quinn va tornar a posar Puerto Rico en el mapa de l’atletisme olímpic al conquerir la medalla d’or en 100 metres tanques amb 12.37 segons que li van bastar per batre folgadament la plusmarquista mundial, la nord-americana Kendra Harrison (12.52). La medalla de bronze va ser per a la jamaicana Megan Tapper. En els 3.000 obstacles, el marroquí Soufiane El Bakkali va conquerir l’or davant de l’etíop Lamecha Girma i del kenià Benjamin Kigen, mentre que la nord-americana Valarie Allman es va alçar amb el títol olímpic en disc seguida de l’alemanya Kristin Pudenz i la cubana Yaime Pérez.

“És en un lloc en el qual se sent segura i cuiden d’ella”, va dir el portaveu del COI, Mark Adams. La velocista bielorussa, de 24 anys, es troba refugiada a l’ambaixada de Polònia, país que li ha concedit el visat humanitari.

Hubbard, la primera transgènere olímpica

L’halterofilista neozelandesa Laurel Hubbard, de 43 anys, es va convertir ahir en la primera persona transgènere que debuta en uns Jocs Olímpics i va dir després de la participació que “estic profundament agraïda” per l’oportunitat, perquè “l’esport és una cosa per a tothom”. Hubbard va realitzar els tres intents en arrancada fallits i va quedar desqualificada automàticament sense arribar a mesurar-se a la prova de dos temps.

Rebutgen els recursos pel relleu mixt

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu va rebutjar les sol·licituds dels comitès olímpics de Bèlgica i els Països Baixos que demanaven anul·lar el reintegrament a la final del relleu mixt 4x400 de la República Dominicana (plata) i els Estats Units (bronze), que havien estat desqualificats a semis per rebre el testimoni fora de zona i no respectar l’ordre d’entrega. La decisió va deixar Espanya, amb el lleidatà Bernat Erta, fora de la final.

El Canadà elimina la gran favorita, EUA La selecció canadenca de futbol femení va donar la sorpresa i va eliminar els Estats Units, quàdruple campiona olímpica (1-0), amb la qual cosa es va classificar per a la primera final de la seua història, que disputarà davant de Suècia, que va guanyar Austràlia (0-1).

Pal de Nadal a Djokovic per la seua actitud Rafa Nadal considera que Novak Djokovic, com a número u del món, “és un referent per a molts nens”, per la qual cosa hauria d’evitar actituds com la que va mostrar en els Jocs al partit que va perdre davant de Pablo Carreño

Una velocista bielorussa demana asil arran de l’intent de deportació forçada La velocista bielorussa Kristsina Tsimanouskaia ha demanat asil després d’un intent de deportació forçada, que va qualificar de “segrest”, per la publicació d’uns missatges crítics cap als seus entrenadors. El COI i Tòquio 2020 van assenyalar ahir que van parlar amb l’esportista després de l’incident, que es va produir diumenge.

tracking