Doble medalla a l'aigua

La piragüista Teresa Portela conquereix la plata en K1 200 metres en els seus sisens Jocs i Joan Cardona, el bronze en vela || La selecció de futbol assegura una altra medalla al derrotar Japó i accedir a la final

Teresa Portela, amb la medalla de plata que va conquerir en els seus sisens Jocs Olímpics.EFE/EPA/KIYOSHI OTA

Els esportistes espanyols van sumar ahir una medalla de plata en piragüisme i un bronze en blanc, en una jornada fructífera en què la selecció de futbol va presentar la seua candidatura a l’or al guanyar Japó en la pròrroga de semifinals.

L’onzena jornada a Tòquio va arrancar amb la gallega Teresa Portela aconseguint la plata en el K1 200 en els sisens Jocs que disputava. La palista de Cangas va conquerir el seu primer metall olímpic amb 39 anys, una plata molt bregada i amb photo finish, acabant darrere de la neozelandesa Lisa Carrington. “Estic feliç perquè qui la segueix l’aconsegueix. Porto molts anys intentant lluitar per aquesta medalla”, va assenyalar Portela, que competeix en la mateixa modalitat en la qual el lleidatà Saúl Craviotto tenia previst debutar aquesta passada matinada.

Per la seua part, el balear Joan Cardona va aconseguir el bronze en la classe Finn de vela, encara que va reconèixer a la conclusió de la Medal Race que el seu metall “té gust d’or”. El maonès, nascut a Barcelona fa 23 anys, va mantenir el tercer lloc amb el qual va accedir a la regata per les medalles i en què va acabar sisè, en una jornada amb escàs vent i després de remuntar a l’última boia, que va passar en penúltima posició. Cardona va sumar així la novena medalla per a la delegació espanyola a Tòquio.

El colofó d’il·lusió el va posar la selecció olímpica de futbol, que va aconseguir imposar-se en semifinals a Japó (0-1) amb un gol d’Asensio a la pròrroga, que va ficar Espanya en la lluita per l’or contra Brasil.

La delegació espanyola es va assegurar, doncs, una nova medalla en una final que es disputarà dissabte. També va brillar la selecció masculina d’handbol, que va guanyar Suècia (33-34) i s’enfrontarà a Dinamarca en semifinals.

L’equip femení de waterpolo va fer un gran pas cap a les medalles, al vèncer Xina (11-7) a quarts.

També va ser un dia positiu per a l’atletisme. Mohamed Katir va confirmar les expectatives de de medalla als 5.000 amb una victòria.

Asier Martínez va guanyar la segona sèrie dels 110 tanques i va accedir a semifinals i Aauri Lorena Bokesa es va classificar per primera vegada per a semifinals dels 400 en uns Jocs.