SEGRE

DEPORTES

Final de cicle daurat

La selecció espanyola de bàsquet cau a quarts contra Estats Units i els germans Pau i Marc Gasol anuncien la seua retirada internacional || El conjunt dirigit per Scariolo es queda fora de la lluita per les medalles malgrat els 38 punts de Ricky Rubio

Pau i Marc Gasol, pensatius a la banqueta d’Espanya.

Pau i Marc Gasol, pensatius a la banqueta d’Espanya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pau i Marc Gasol van anunciar ahir la seua retirada de la selecció espanyola després de la derrota davant d’Estats Units a quarts de final dels Jocs Olímpics (81-95).

“Ha estat el meu últim partit amb la selecció. Ara hauré de digerir-ho, parlar amb la família i veure si continuo jugant a bàsquet o em moc en altres reptes diferents”, va dir Pau després del matx.

“Ens agradaria tenir tots els campionats i totes les medalles, però això no funciona així. Estic molt orgullós de l’equip, agraït per ser aquí. Per a mi tornar a jugar després del que ha passat ja era un gran èxit i ja tindrem temps de mirar enrere”, va afegir.

Pau s’acomiada amb un envejable palmarès: plata a Pequín 2008 i Londres 2012 i bronze a Rio 2016; or al Mundial del 2006, tres ors als Europeus del 2009, 2011 i 2015; plata el 2003 i el 2007, i bronze el 2001 i el 2017.

Poc després, el seu germà Marc va confirmar que també ha pres la mateixa decisió. “És el moment de baixar d’aquesta atracció tan bonica a la qual vam pujar fa tants anys i és el moment de deixar que la següent generació hi pugi, que gaudeixi, que tingui la seua pròpia experiència”, va dir el jugador dels Lakers.

“Quinze anys després, no està malament, quinze anys d’emocions, d’esforç, de molt d’afecte... Són tants anys i tantes experiències que no n’hi ha cap que pugui definir-ho”, va afegir Marc. Al costat del seu germà va guanyar la medalla de Pequín el 2012 i Londres 2016, va ser campió mundial el 2006 i el 2019, així com campió d’Europa el 2009 i el 2011.

La selecció va quedar eliminada al sucumbir contra Estats Units malgrat un excepcional Ricky Rubio, una derrota que tanca la històrica ratxa de medalles a Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016. L’actuació de Rubio, la millor de tota la seua carrera amb 38 punts, una marca que cap jugador rival no havia aconseguit anotar contra Estats Units en tota la història dels Jocs, no va ser prou per a una selecció que es va quedar sense arguments ofensius. De fet, només sis jugadors van ser capaços d’anotar davant d’Estats Units, que va guanyar sense angoixes amb el lideratge de Kevin Durant.

Pau i Marc Gasol no van anotar en un partit en el qual només sis jugadors d’Espanya van veure cistella

La derrota contra Eslovènia va acabar sortint cara, però Espanya marxa amb el cap ben alt després d’un partit que guanyava al final del primer quart (21-19), que mantenia empatat al descans (43-43) i en què continuava viu a l’inici de l’últim parcial (63-69). Ni tan sols va necessitar Popovich Durant en aquest moment de dificultat, perquè Damian Lillard i Jayson Tatum van sorgir per aclarir qualsevol dubte (66-81) i encarrilar un còmode final de duel per al tricampió olímpic, que es mesurarà en semifinals amb Austràlia. Per la seua part, Espanya es va acomiadar dels Jocs a quarts, ronda en què no queia des d’Atenes 2004.

tracking