SEGRE

DEPORTES

Pau Gasol, membre del COI

Va ser el més votat per cobrir una de les quatre places vacants

Pau Gasol.

Pau Gasol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pau Gasol és un dels quatre esportistes elegits pels seus companys participants en els Jocs de Tòquio per representar-los en l’assemblea del Comitè Olímpic Internacional (COI), a la qual s’incorporarà quan acabi aquesta cita.

Trenta esportistes van presentar la seua candidatura per cobrir les quatre places que queden vacants a la comissió d’atletes del COI. Van votar 6.825 esportistes, el 61,2% dels atletes als Jocs de Tòquio, i Gasol va rebre 1.888 suports.

Els altres tres elegits, que completen el grup dels quatre més votats, van ser la ciclista polonesa Maja Martyna Wloszczowska (1.674 vots), la nadadora italiana Federica Pellegrini (1.658) i l’esgrimidor japonès Yuki Ota (1.616).

El seu mandat durarà fins als Jocs de Los Angeles 2028. Pau Gasol, que va anunciar dimarts la retirada de la selecció, és el segon esportista espanyol que accedeix a l’assemblea del COI després de Manel Estiarte, que va ser representant dels atletes olímpics entre 2000 i 2004.

“He de descobrir què requerirà el lloc, però és una manera de tornar el que m’ha donat l’esport i l’olimpisme en la meua vida. M’asseguraré de donar-ho tot perquè els atletes estiguin en millor posició de la que estan. Ara, després de confirmar l’elecció, parlaré amb el COI, començaré aquest viatge i aquesta aventura, i veurem si és compatible amb altres coses o no, però és un compromís que he agafat”, va assenyalar ahir Gasol. “És un moment de moltíssimes emocions, posant la vista enrere amb el que s’ha pogut fer amb l’equip. Ara toca mirar tot el que s’ha fet i gaudir-ne. Ja veurem si em retiro o no”, va afegir sobre deixar el bàsquet.

tracking