HOQUEI PATINS LLIGA CATALANA

Derrota amb bon sabor

El Llista planta cara a un reforçat Noia, al qual va arribar a dominar per 2-0 a la primera part || La manca de rodatge i les baixes de Di Benedetto i Andreu Tomàs van passar factura a la represa

El Llista, que afrontava el partit amb baixes de molt pes, va donar la cara davant d’un equip que apunta als llocs capdavanters a l’OK Lliga.ALBA TARRÉS/CLARA LIAÑEZ

El Llista Blava va obrir la pretemporada amb una derrota més que honrosa davant del Noia (3-4) en la primera jornada de la Lliga Catalana, en un partit maratonià –va durar més de dos hores–, disputat sota una asfixiant calor i amb un concert de la parella arbitral, que va arribar a assenyalar prop de 50 faltes, tot un rècord.

Els llistats, que van tornar de les vacances dilluns passat, van plantar cara a un Noia molt més rodat –porta ja dos setmanes entrenant-se– i que estrena aquest any dos reforços de luxe, Jordi Bargalló i Eloi Mitjans. Tot i així, els d’Albert Folguera van dominar a la primera part (2-0), però a la segona el cansament i les baixes de dos dels seus puntals, Bruno di Benedetto, per lesió, i Andreu Tomàs, per sanció, van passar factura.

El duel, que obria la temporada oficial, va començar bé per al Llista. Primera arribada amb perill i Sergi Duch, de fort tret, batia Roca (1-0). El gol va activar el Noia, però es va trobar amb un Martí Serra incommensurable. Al quart d’hora, Sergi Folguera no va aconseguir transformar una directa per la desena falta dels de Sant Sadurní. Tres minuts més tard, un robatori va permetre a Selva muntar un contraatac que va culminar Jordi Badia, que s’estrenava així com a golejador en el retorn al Llista.

El concert dels col·legiats va fer que les faltes anessin caient sense parar i també les corresponents directes. A quatre minuts per al descans, Pujadas va topar de nou amb Martí i tot seguit era Selva qui no aconseguia batre Roca, que amb l’ajuda del travesser va evitar el gol. Faltant mig minut, Martí va tornar a aparèixer per parar, amb l’ajuda del pal, una altra falta llançada per Mitjans després de veure la targeta blava Selva.

A la segona part, les imprecisions van ser una constant. Un error en la passada de Jepi va costar al seu equip el 2-1, obra de Mitjans, i poc després, en una altra badada, Esteller restablia la igualada.

En només cinc minuts el Noia havia equilibrat el duel, que no tardaria a trencar gràcies a un penal que el mateix Mitjans transformaria. El cansament començava a passar factura als llistats, mentre que el Noia vivia els seus millors moments malgrat les grans intervencions de Martí Serra, que no va poder evitar el 2-4 en una altra pèrdua dels seus companys, que va venir precedida d’una clara infracció dels barcelonins que els col·legiats no van voler veure.

El porter llistat va evitar poc després el cinquè en aturar l’enèsima falta directa visitant, i es va entrar en els últims 10 minuts en què el Llista es va despertar. Selva va avisar amb un tret al pal, Vives va firmar el 3-4 aixecant la bola per sobre del porter i Folguera va tenir l’empat a les mans, però va topar amb la fusta.

A l’últim minut i mig, Badia i el mateix Folguera, per partida doble, a punt van estar de segellar un empat que hauria tingut gust de victòria.

Albert Folguera: “Hem perdut perquè els hem regalat tres gols”

Tot i la derrota en l’estrena, Albert Folguera estava bastant satisfet, sobretot per com afrontava l’equip el partit. “Ells estan com a motos i nosaltres teníem les baixes d’Andreu (Tomàs) i Bruno (Di Benedetto). Cal posar-ho tot en la balança”, va dir el tècnic.

“A ningú li agrada perdre, però hem competit i hem donat la cara. Hi ha hagut moments en els quals se’ns n'ha anat el cap, però hem aconseguit centrar-nos de nou i acabar el partit molt bé, pressionant i tenint ocasions molt clares, inclosos dos pals”, va afegir Folguera, que va destacar també el joc del júnior Gerard Escolà, que va jugar molts minuts.