SEGRE

BÀSQUET LLIGA CATALANA FEMENINA

El Cadí, disposat a discutir avui el domini del Girona

Les últimes quatre finals entre els dos equips van acabar amb derrota lleidatana

Les jugadores del Cadí després de l’amistós de dimecres al Palau amb el Tolosa francès.

Les jugadores del Cadí després de l’amistós de dimecres al Palau amb el Tolosa francès.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí està disposat a discutir avui (12.00, Esport3) el domini del Girona a la Lliga Catalana Femenina, malgrat que arriba a la final del Nou Congost amb l’equip amb molts problemes físics i encara en construcció després de l’arribada de Tunstull.

El tècnic Bernat Canut és molt conscient de la teòrica superioritat del conjunt que dirigeix Alfred Julbe, encara que no renuncia a donar la sorpresa amb un rival que els té presa la mesura. El Girona es va imposar a les quatre últimes finals entre els dos equips i les lleidatanes només han guanyat en dos de les onze ocasions en què s’han enfrontat. Nou títols a les vitrines del club gironí i tres (2007, 2015 i 2016) a les del Sedis Bàsquet.

“Sabem que també tenen baixes, però tenen sis o set jugadores d’un altíssim nivell. A més, tenen la sort de comptar amb un planter molt ampli i un equip a Lliga Femenina 2 al qual poden recórrer. Però ens centrem en nosaltres, sempre tenim ganes de jugar la Lliga Catalana i d’intentar emportar-nos el títol”, va assenyalar ahir Canut, que recupera Brotons i Pilabere per a la final de Manresa, capital del bàsquet femení de la Catalana durant la temporada 2021-22.

“Els resultats en pretemporada sempre són el menys important, encara que prefereixes guanyar i si perds és millor no fer-ho d’una forma voluminosa, perquè pot fer mal en l'àmbit psicològic. Els dos partits que hem jugat ens han anat molt bé per poder entrenar-nos, especialment el cinc contra cinc, perquè és una cosa que no havíem pogut fer durant aquestes dos setmanes i mitja”, va assenyalar Canut sobre les dos derrotes davant del Tolosa.

Sobre l’actuació de Tunstull al partit de dimecres contra les franceses al Palau d’Esports, el tècnic de les lleidatanes va manifestar que “està molt bé anotar 14 punts, encara que se la veia cansada, perduda i desubicada. Però ens va mostrar que ha de ser una jugadora important, que es guanya bé la posició i que és dura a la zona”.

Per la seua part, el Girona no podrà comptar avui amb Laia Palau i Frida Eldebrink, per la qual cosa incorporacions com Laia Flores, Binta Drammeh i Rebekah Gardner tindran més protagonisme al costat d’Astou Traore, que podria debutar contra el Cadí.

tracking