BÀSQUET SUPERCOPA ACB

Un altre clàssic pel títol

El Barça supera sense problemes el València i avui s'enfrontarà al Madrid a la final || Els blaugranes deixen sentenciada la semifinal a la primera meitat

Brandon Davies pica el cèrcol rival durant el partit de semifinals de la Supercopa.ACB PHOTO / E. COBOS

El FC Barcelona disputarà avui (18.30, #Vamos) la final de la Supercopa ACB amb el Reial Madrid després de guanyar a la semifinal el València per un clar 87-68. L’equip blaugrana no va permetre en cap moment que el València el desviés del seu objectiu. Cert és que les absències importants al quadre de Joan Peñarroya li van facilitar aquest objectiu i no el va desaprofitar.

El primer quart va marcar el desenvolupament de la primera meitat. Després que el València aconseguís posar-se al davant en el marcador al minut 2 (3-4) i aconseguir una diferència de cinc punts, sis errors consecutius de l’equip de Peñarroya van fer que el Barça aconseguís el control del duel. Parcial de 16-0 per al conjunt blaugrana, que va passar del 3-8 a un 19-8.

Aquests minuts van marcar el desenvolupament del xoc, almenys de la primera part. Amb l’electrònic a favor, l’equip blaugrana va saber jugar amb més tranquil·litat i amb molta verticalitat contra un València que, malgrat que Tobey li va donar més seguretat, no va trobar aquest equilibri en el joc que el portés de nou a entrar al partit. A poc a poc el Barça va anar augmentant la diferència i va arribar fins als 18 punts (43-25) a 2 minuts d’arribar al descans.

No va canviar gaire la dinàmica del xoc a la represa. Cert és que el conjunt de Peñarroya va buscar en la seua defensa canviar el ritme del partit, però el Barça no va permetre que el seu rival es fiqués en el partit. El tercer quart es va tancar amb un clar 65-41 i els blaugranes van poder relaxar-se durant l’últim parcial. Al final, triomf còmode d’un Barcelona que es va mostrar molt equilibrat en totes les línies, tot i que és evident que encara li falta més rodatge per assolir el seu millor moment.