SEGRE

BÀSQUET INSTAL·LACIONS

Aquesta és la pista de bàsquet de Balaguer pintada en honor a Kobe Bryant

L'ajuntament gestiona que sigui el seu amic Pau Gasol el que la inauguri

La pista remodelada amb el mural dedicat a Kobe Bryant a Balaguer.

La pista remodelada amb el mural dedicat a Kobe Bryant a Balaguer.CARLES RABADÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer, en el marc dels actes com a Ciutat del Bàsquet Català, ha estrenat aquesta setmana un grafiti elaborat per l’artista lleidatà Llukutter en una pista de bàsquet a l’aire lliure de l’avinguda Països Catalans, en record a la llegenda de l’NBA Kobe Bryant, que va morir en accident d’helicòpter el gener del 2020.

La intenció de l’ajuntament de la capital de la Noguera és que l’acte inaugural de la remodelada pista, a la qual s’aplicaran diverses millores ja que estava una mica abandonada, compti amb la presència de Pau Gasol, estrella retirada de l’NBA i gran amic de Kobe Bryant, com un dels actes més especials de la capitalitat del Bàsquet Català.

L’espectacular mural va ser una iniciativa que va sorgir el febrer de l’any passat, pocs dies després del fatal accident de Bryant, al qual es va voler retre homenatge aprofitant la designació de Balaguer com a Ciutat del Bàsquet Català. A l’arribar la pandèmia al març i reprendre’s la capitalitat del bàsquet català aquest any, ha estat ara quan s’ha dut a terme aquesta obra d’art urbà.

Després de diversos intents de contacte amb Pau Gasol no ha estat encara possible poder comptar amb la seua acceptació de presidir l’acte inaugural de la reformada pista, però el de Sant Boi ja s’ha prestat a agrair a través de les xarxes socials aquest mural que la capital de la Noguera ha fet en record del seu amic Kobe.

Gasol va publicar un missatge al seu compte de Twitter en el qual assenyala que “Balaguer és una ciutat preciosa i ara encara més amb aquest homenatge al Kobe”. El jugador, que va posar punt final a la seua carrera a la selecció als Jocs de Tòquio tot i que no ha confirmat encara la retirada definitiva, també va voler felicitar els impulsors del mural i el Club Bàsquet Balaguer per aquesta iniciativa i pels actes commemoratius com a Ciutat del Bàsquet Català. Encara es confia que el gran dels Gasol pugui venir a la inauguració, que estaria acompanyada de diverses activitats.

A l’espectacular mural s’observa una característica imatge de Kobe Bryant amb la samarreta de Los Angeles Lakers quan es disposava a llançar cistella.

tracking