SEGRE

OLIMPISME PIRINEUS-BARCELONA 2030

Aval als Jocs 2030

El president espanyol Pedro Sánchez dona el seu suport a la candidatura Pirineus-Barcelona i promet a Aragó que hi tindrà protagonisme || Es presentarà al COI l'any que ve

Una vista general de la reunió que van mantenir ahir a Saragossa Pedro Sánchez i Javier Lambán.

Una vista general de la reunió que van mantenir ahir a Saragossa Pedro Sánchez i Javier Lambán.COE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va garantir ahir, davant del cap de l’Executiu aragonès, Javier Lambán, que la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 entre Catalunya i Aragó serà “en peu d’igualtat”. Aquesta candidatura, que ha estat impulsada des de Catalunya i es presentarà al COI l’any vinent, és –segons Sánchez– un projecte de país, d’Espanya, amb dos comunitats, Aragó i Catalunya, que en peu d’igualtat dissenyaran i desenvoluparan, juntament amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE), aquests Jocs si eventualment s’aconsegueixen.

En aquest sentit ho va remarcar després de la trobada amb Lambán a la seu del Govern d’Aragó en què van participar a més el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, l’endemà de la reunió de Sánchez amb el president català, Pere Aragonès, per reobrir la taula de diàleg sobre Catalunya.

«Avui es fa un pas per a avançar en un projecte molt il·lusionant. Apel·la als valors de l’esport i a l’esperança després de la pandèmia»

El president va assegurar que Aragó i Catalunya estaran en aquesta candidatura “d’igual a igual”, com va reclamar ahir de nou Lambán davant del seu rebuig que Aragó formi part d’un projecte olímpic com a soci subaltern de Catalunya, després que el seu homòleg català, Pere Aragonès, s’hi referís com a Pirineus-Barcelona.

En una declaració amb Lambán davant dels mitjans, Sánchez va insistir que “avui [ahir per al lector] es fa un pas per avançar en un projecte molt il·lusionant”, la candidatura del qual s’haurà de materialitzar l’any que ve i en què es volen plasmar “els valors que representa l’esport: l’esperit d’equip i de superació, de concòrdia i d’unió”.

Per a Sánchez, es tracta d’un projecte que apel·la als valors de l’esport i, sobretot, “a l’esperança” després d’un any i mig de pandèmia i “de reivindicació –va remarcar– del millor del nostre país”.

Lambán va insistir que Aragó és una comunitat política mil·lenària amb “títols” per reivindicar-se en peu d’igualtat. “Som pocs però mai poc”, va dir, i en aquest projecte concret va agrair a Sánchez el seu suport exprés davant d’una candidatura que ha ser compartida pels governs d’Espanya, Aragó i Catalunya, perquè altrament “està cridada al fracàs”. Sánchez va dir que l’obtenció dels Jocs suposaria un gran impuls per al desenvolupament econòmic de dos zones, el Pirineu català i l’oscenc.

“Necessiten inversió pública, més oportunitats i visibilització internacional perquè hi vagin turistes”, va afegir el president del Govern espanyol. D’altra banda, va destacar que si aquest projecte esportiu al final tira endavant serà “una gran notícia” per a Aragó i Catalunya i per al país.

Per la seua part, Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports, es va mostrar optimista i va afirmar que espera que la candidatura “no vagi al bagul de les oportunitats perdudes”.

“He parlat amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i crec que és un projecte molt important, especialment per al Pirineu. Des de la divisió, els dubtes i l’enfrontament aquest projecte no tirarà endavant”, va assegurar Iceta en una conversa amb RNE.

tracking