El Força Lleida continua invicte al guanyar a Cornellà

Victòria sobre la botzina amb la nota negativa de la lesió del base Schreiner

Carrera llança a cistella ahir durant el partit contra el Cornellà.

Carrera llança a cistella ahir durant el partit contra el Cornellà.SEGRE

Tercer partit i tercera victòria en la pretemporada d’un ICG Força Lleida que segueix en període de construcció i que a Cornellà va haver de treballar dur per continuar invicte. Els lleidatans van començar erràtics en atac. L’entrada en pista de Carrera i Schreiner va dotar de més intensitat ofensiva els de Gerard Encuentra i això va servir per capgirar el marcador (11-12). Aquesta mínima diferència es mantenia al final del primer període (16-17), i a la represa els lleidatans agafaven sis punts de renda (17-23). El Força Lleida va arribar a anar-se’n de vuit punts (27-35) amb una esmaixada de Rosa a deu segons però al descans es va arribar amb 29-35.

La represa del partit va ser molt espessa. Molt baixa anotació, molts errors i moltes faltes assenyalades per tractar-se d’un partit de pretemporada. Una tècnica a Gerard Encuentra per protestar una falta en un bloqueig de Rosa (era la quarta) va fer que el Cornellà s’emportés el quart i reduís la diferència a dos punts (46-48).

L’últim període va ser surrealista; els lleidatans sumaven tres personals en el primer minut del quart. El Cornellà acumulava les mateixes en només 20 segons més. Els locals es van posar breument davant (51-50). Però una tècnica, una antiesportiva, una nova tècnica (ara desqualificant) castigaven els locals, i de nou els lleidatans es posaven 5 punts amunt (51-56). El final va ser molt emocionant i Juani Marcos aconseguia sobre la botzina la cistella guanyadora (70-71).

Encuentra va dir després del partit que va ser “una prova molt exigent” i va recordar que el seu equip encara està per completar, especialment en el joc interior. “Ens falten els pivots, som un equip nou, i sabíem que ens costaria. No hem sabut trencar el partit quan hem tingut l’opció, però l’equip ha sabut respondre molt bé al final.”

igualada

El Cochesinternet.net Alpicat va acabar ahir la seua participació a la Lliga Catalana d’EBA al perdre de forma clara i inapel·lable a la pista de l’Igualada per 30 punts de diferència (90-60). Els lleidatans van mantenir el tipus en el primer quart (17-18), però un parcial en el segon de 26-11 va acabar amb les seues aspiracions de seguir en la competició. L’equip va tenir les baixes dels lesionats Xavi Mata i Adrián García, i d’Àlex Rubín de Celis, que ahir va jugar amb el Força Lleida a Cornellà.

Lleida

L’Ekke CB Lleida va aconseguir una patida, valuosa i meritòria victòria, amb pròrroga inclosa, sobre el Segle XXI que li permet tenir opcions de classificar-se per a la Final Four de la Lliga Catalana Femenina 2 que tindrà lloc el cap de setmana vinent a Figueres. Que passin o no depèn del partit que jugaran entre setmana el Segle XXI, que ha perdut el seu únic encontre disputat (el d’ahir), i el Viladecans, que va vèncer en el seu primer matx contra el CB Lleida. Es classifiquen els dos primers dels tres equips que componen el grup.

L’equip lleidatà va començar al darrere en el marcador i el primer quart se’l va emportar el Segle XXI per 13-17. Va ser un partit molt igualat i en el segon quart les lleidatanes van aconseguir guanyar el parcial per un punt (20-19), malgrat que seguia davant l’equip visitant.

A la represa, un tercer quart tan equilibrat que el parcial va ser de 13-13, va donar pas a un últim quart en el qual les locals van forçar la pròrroga.