SEGRE

DEPORTES

Va faltar efectivitat

El Llista, tricampió de la Europe Cup, perd la primera final europea de la seua història contra un Sporting de Portugal més precís || Els llistats van tutejar els lusitans a la primera meitat però van fallar dos faltes directes i dos penals que els van acabar condemnant

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.ALBA TARRÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Llista no va poder engrandir el seu ja destacat palmarès europeu (una Copa CERS i dos Europe Cup) al perdre ahir a Mollerussa la final de la Continental Cup davant del gran favorit, un Sporting de Portugal que va ser més efectiu que els llistats, que van errar fins a dos faltes directes i dos penals.

El Llista va sortir sense complexos i en el primer atac Jepi Selva va estar a prop de marcar. Una clara declaració d’intencions d’un Llista que no estava disposat a ser una mera comparsa. El quadre de Paulo Freitas no va ser menys i va avisar de la mà de l’italià Alessandro Verano, però Martí Serra va salvar el gol en dos intervencions.

La intensitat era alta i els atacs constants, amb més protagonisme d’un Llista que va tenir diverses ocasions seguides, especialment després de l’entrada a la pista de Bruno Di Benedetto, que reapareixia després de lesionar-se fa un mes en el segon entrenament de pretemporada.

Malgrat no estar del tot recuperat, la sortida del gal va donar un altre aire a l’equip. A punt va estar de marcar en un contraatac que va salvar Girao amb el casc al quart d’hora. Vives també la va tenir segons després, però tampoc va encertar en la rematada final.

El Llista dominava i creava perill amb certa facilitat, però li faltava definició. Paulo Freitas va parar el partit per reorganitzar l’equip i a la tornada va arribar el primer gol al culminar Joao Almeida un contraatac en solitari (0-1, m. 17).

La situació encara s’hauria pogut complicar més a l’assenyalar els col·legiats un penal contra el Llista, però Martí Serra, superb durant tot el partit, va aturar el llançament de Toni Pérez, que segons després era exclòs per una targeta blava. La falta directa corresponent no la va aprofitar Jepi Selva, però els llistats van tenir una segona oportunitat a l’assenyalar penal en la mateixa acció. Però ahir el Llista va tornar a estar desencertat en els llançaments directes i Andreu Tomàs tampoc va poder batre Girao.

El Llista, exhibint una gran defensa, se n’anava al vestidor per sota en el marcador però amb la sensació d’haver estat millor en els punts contra tot un campió d’Europa. Però en el segon acte la situació va ser molt diferent. L’Sporting va començar manant ja des del servei de centre i va ofegar els lleidatans. Les ocasions se succeïen davant la porteria d’un Martí Serra que va tornar a ser el millor dels seus, evitant que el marcador en contra fos més voluminós. Va bloquejar dos gols clars a Magalhaes, però res va poder fer davant d’una genialitat de Gonzalo Romero (0-2, m. 30).

El gal, inèdit en la pretemporada per una lesió en una mà, va tornar i va ser dels millors

El Llista no es va ensorrar i va reaccionar. Vives, amb una forta rematada, va obligar a lluir-se Girao, infranquejable ahir. A l’altra porteria, Serra tornava a treure una mà salvadora a canonada de Souto, que un minut després se n’anava a la banqueta exclòs. La falta directa l’executava Folguera i de nou el porter lusità li va guanyar la partida. El Llista tampoc va aprofitar la superioritat numèrica, malgrat les ocasions de Folguera i Duch.

El travesser també es va aliar amb els lleidatans per evitar el gol en una falta directa llançada per Romero, i Vives, tres minuts després, fallava un altre penal, el segon de la tarda.

L’Sporting va posar la sentència amb un gol de Souto, que dedicava a la seua àvia, morta divendres. El gol va deixar groguis els llistats, que van encadenar les exclusions de Selva i de Vives, però en cap de les dos el quadre lusità va treure’n profit gràcies a Martí Serra i els pals.

A 21 segons per al final va arribar el gol de l’honor del Llista, en una falta directa que aquest cop sí que va transformar Andreu Tomàs, situant el definitiu 1-3 que donava la segona Continental Cup a l’Sporting.

Folguera: “Hem arribat vius al descans però el 0-2 ens ha matat”

El tècnic Albert Folguera estava ahir satisfet amb el rendiment que va demostrar el seu equip, tot i que contrariat pels errors a bola aturada. “No hi ha res a retreure a l’equip. Sabíem que els podíem sorprendre si ens posàvem davant o arribàvem a empatar o a retallar distàncies, però no hem materialitzat les ocasions. La clau ha estat en l’efectivitat que no hem tingut i ells sí. Hem arribat vius al descans, però a la segona meitat, el 0-2 ens ha matat. Ens ha faltat marcar un gol a pilota aturada, no pot ser que no en fiquem cap”, va lamentar el tècnic llistat, que malgrat tot va voler llançar un missatge de futur: “Hem intentat competir fins al final, i crec que ho hem aconseguit, hem donat la cara. Això ens ha de servir per al futur, que aquests joves s’ho acabin de creure i que vagin agafant més protagonisme”.

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.ALBA TARRÉS

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.ALBA TARRÉS

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.

Martí Serra, Bruno Di Benedetto i Joan Cañellas, resignats amb la medalla de plata.ALBA TARRÉS

tracking