Un altre fiasco del Barça, ara contra el Granada

El central Araujo rescata un punt davant del Granada en un pèssim partit del Barça que deixa molt tocat Koeman || L'equip blaugrana va estar pla, sense idees i amb un domini infructuós que es va limitar a penjar pilotes i posar de davanter centre Piqué

El FC Barcelona no va poder passar de l’empat a un gol ahir a la nit al Camp Nou contra el Granada, després d’un partit de poca brillantor per part dels blaugranes, poc efectius en l’entramat ofensiu i salvats per un gol de Ronald Araujo al minut 90.

El central uruguaià va evitar, a mitges, un nou disgust granadí. El conjunt andalús, l’encarregat la temporada passada a dinamitar les opcions de lliga amb un triomf per 1-2, va estar a prop de repetir l’homenada dels de Robert Moreno i estrenar el caseller de triomfs a LaLiga Santander, però Araujo, el millor davanter local de la nit, ho va evitar.

Un Barça pla i sense idees va rescatar un punt en un partit boig que va ensenyar les misèries d’un equip que, per empatar, va haver de recórrer a un esquema gairebé amb quatre davanters centres (Araújo, Piqué, De Jong i Memphis)..

No va ser un encontre gens brillant d’un Barça, poc fluid i, per segon partit consecutiu després de la derrota contra el Bayern, sense excessiu punch, tret del que va oferir el central. Memphis no va aparèixer, Luuk de Jong va fallar la més clara i els de Koeman van acabar jugant amb Piqué de davanter centre els últims 20 minuts.

Van començar com a titulars els joves Balde i Demir, a més de Coutinho i Sergi Roberto va jugar com a mig

“El nostre mal inici ens ha complicat, però l’equip ha tingut entrega. Cal destacar l’ambició”

El tècnic neerlandès va apostar per un onze molt nou, amb molta joventut (Balde, que no va acabar la primera part per molèsties, i Demir), Sergi Roberto al mig al costat de Busquets i De Jong, i amb Coutinho al front ofensiu, però el pla no li va funcionar gaire bé en uns primers 45 minuts molt grisos i marcats pel gol matiner que van encaixar. L’equip nassarita, també amb cares noves a l’esquema respecte a la seua derrota contra el Betis, va ser el primer a colpejar abans que es complís el segon minut de joc. Després d’un córner, Escudero va centrar des de l’esquerra i Domingos Duarte, sense marca al segon pal, va rematar de cap a la xarxa el 0-1 que va portar més dubtes als locals.

El conjunt blaugrana no va trobar mai el ritme. Amb De Jong lluny del seu millor nivell i Memphis sense aparèixer, el Granada va controlar bé la situació d’inici, amb un Machís que feia molt mal per l’esquerra. Una rematada de Jorge Molina a centrada del veneçolà va portar un altre ensurt a la porteria de Ter Stegen, pràcticament l’últim ja de la nit per a l’alemany.

En canvi, el Barça va tardar una mica més a ficar por de Maximiano, encara que va ser un avís seriós, amb una rematada de Sergi Roberto al travesser. No hi va haver més ocasions clares dels de Koeman fins al tram final, el millor del primer acte per als locals amb un rival que va especular més i va buscar que passés al mínim possible possible fins al descans. Araujo amb els dos cops de cap, un de repel·lit amb una gran parada de Maximiano, van ser les opcions per empatar abans del descans.

Koeman va decidir moure l’equip al segon temps i va posar Luuk de Jong de 9 per alliberar una mica Memphis i que aquest pogués participar-hi més.

El Barça va prendre el comandament del partit, recolzat en el fet que el Granada va preferir fer ja decididament un pas enrere i centrar-se a trobar alguna contra. De tota manera, malgrat que la pilota va rondar amb més assiduïtat l’àrea visitant, amb una millora de Frenkie de Jong, les ocasions blaugrana van seguir arribant amb comptagotes i de nou amb protagonisme per al central Araujo, un maldecap per dalt per a la defensa dels de Robert Moreno.

Koeman va intentar posar més joventut amb Gavi per un gris Coutinho a la recerca de millorar un joc poc brillant i que no incomodava gaire el rival, però suficient per tancar-lo cada vegada més, una cosa sempre perillosa en un escenari com el Camp Nou..

La següent opció del neerlandès va ser més pròpia del futbol d’antany, amb Piqué (la suplència va ser consensuada perquè el central va reaparèixer la setmana passada després d’una lesió muscular) per jugar a dalt al costat d’un Luuk de Jong que va perdonar l’empat amb un cop de cap per sobre del travesser amb tot a favor. Enmig d’un clima tens, Araujo, darrere una pilota que va baixar Piqué a l’àrea per cedir-la a Gavi, va salvar un punt amb el seu quart cop de cap de la nit davant del qual ja no va poder fer res Maximiano, però el Barça ja no va tenir temps per a més.

Ronald Koeman va admetre que el seu equip havia pagat cara la mala arrancada de partit contra el Granada, encara que va afirmar que se sentia satisfet per l’esforç que van realitzar els seus.

“Abans del partit penses a guanyar, sobretot a casa. Però el nostre mal inici ens ha complicat el partit. No hi hem entrat fort, ha estat culpa nostra. El rival, després de marcar, ha perdut temps des del minut 2, ha defensat més, no ha deixat espais... i així és complicat. Hem millorat durant el partit. Hem canviat i hem jugat amb centrades des de les bandes. Hem posat energies a puntuar. En volíem més. Però un punt és millor que res. Hem merescut l’empat. L’equip ha tingut entrega. Cal destacar l’ambició del bloc. I gràcies a la nostra gent, que ens ha animat”, va començar explicant el tècnic neerlandès.

Segons va assenyalar Koeman, el joc desplegat per l’equip “depèn també dels jugadors que ens falten, gent amb accions individuals. Cal jugar amb el nostre estil, però si el partit vol un canvi s’ha de fer. Si s’ha de centrar per fora, doncs... crec que hem fet un bon partit”.

I el tècnic blaugrana va continuar justificant-se: “No hi havia espais per jugar en curt ni per baix, defensaven amb molts a darrere. Hi havia espais a la banda per centrar. Almenys, hem empatat. Hem pressionat el contrari.”

Araujo celebra el gol amb què l’equip blaugrana rescatava un punt.