SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Koeman, amb un peu fora

El Barça maneja una llista de substituts entre els quals el balaguerí Robert Martínez, amic de Jordi Cruyff, és favorit juntament amb Xavi || Segons Laporta, “sabem què cal fer i ho arreglarem”

Robert Martínez conversa amb el seu jugador Eden Hazard durant un entrenament amb Bèlgica.

Robert Martínez conversa amb el seu jugador Eden Hazard durant un entrenament amb Bèlgica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El joc sense nord que mostra el Barcelona de Ronald Koeman, la falta de confiança del president Joan Laporta cap a l’entrenador i la seua constant justificació que la seua plantilla ara mateix no dona per a més han provocat que l’acomiadament del tècnic neerlandès sigui una qüestió de temps i tornin a sonar candidats a substituir-lo, entre els quals el balaguerí Robert Martínez, actual seleccionador de Bèlgica.

Koeman va rebre dilluns una multitudinària crítica per una proposta futbolística que va consistir a posar centres laterals a l’àrea. I aquesta vegada el rival no va ser el Bayern de Munic, sinó un Granada que va arribar al Camp Nou sense conèixer el triomf a la lliga i que no es va emportar la victòria a causa d’un gol agònic de Ronald Araujo. L’extècnic del Barça B Javier García Pimienta va ser molt dur sobre això: “Ja sabem de quin perfil és Koeman. Té la seua idea de futbol, però tant a nivell ofensiu com a nivell defensiu no estem veient el Barça que volem.”

Albert Capellas podria ser el tècnic pont fins que el lleidatà quedi lliure amb Bèlgica després del Mundial

Més enllà de Xavi Hernández, que entrena l’Al-Saad de Qatar, el seleccionador belga Robert Martínez és l’opció preferida de la junta de Laporta. Tal com va avançar ahir la cadena ESPN, l’elegit de Jordi Cruyff és Robert Martínez. A més, podria arribar amb Thierry Henry com a segon, ja que és el seu ajudant a la selecció belga després que el francès abandonés el Mont-real canadenc. El problema és que el lleidatà no vol deixar ara la selecció belga, ja que acaba el seu contracte després del Mundial de Qatar el 2022. Però, encara que Martínez té una clàusula alliberadora, si no vingués ara, Cruyff ja li ha suggerit a Laporta, segons apunten diversos mitjans, que faci de tècnic pont Albert Capellas, que ha tornat al Barça després de molts anys al futbol base fins que el va llançar Sandro Rosell quan va arribar a la presidència. L’últim equip de Capellas ha estat la selecció sub-21 de Dinamarca.

D’altra banda, Laporta va tornar a llançar un missatge institucional al qual ve acostumant en els últims temps per tranquil·litzar l’afició i demanar que animi l’equip “en aquests moments tan difícils”. Va tornar a menystenir Koeman per segona vegada i va dir: “A Cadis podeu estar segurs que l’equip intentarà guanyar. No sé el que passarà, però passi el que passi a Cadis, el pròxim partit contra el Llevant, continueu animant l’equip com ho esteu fent. Sabem el que s’ha de fer i ho arreglarem.”

tracking