PIRAGÜISME ESLÀLOM

Vilarrubla, plata en C1 del Mundial d'eslàlom

La lleidatana aconsegueix el subcampionat a la prova de C1 per equips amb les basques Olazabal i Lazkano || La palista del Cadí, diploma olímpic a Tòquio, repeteix la medalla del 2019 a la Seu

Miren Lazkano, Klara Olazabal i Núria Vilarrubla amb la medalla de plata al Mundial de Bratislava.FEP

Núria Vilarrubla va aconseguir ahir la plata a la prova de C1 per equips del Mundial d’eslàlom, que es disputa a Eslovàquia, amb les basques Klara Olazabal i Miren Lazkano. La lleidatana i les seues companyes de la selecció van ser segones a la final, dominada per República Txeca, que va aconseguir l’or amb un temps de 110.43, mentre que Espanya va firmar un crono de 112.00. El podi mundialista el va completar Rússia (118.05).

Vilarrubla, diploma olímpic a Tòquio, i les seues companyes van tenir molt a prop l’or, ja que van sortir últimes, amb la referència del temps de les txeques.

Tanmateix, dos penalitzacions a la penúltima porta les van deixar sense el títol, que semblava que tenien a la butxaca. Aquesta és la segona medalla de plata que obté la palista del Cadí CK en uns Mundials absoluts, després de la del 2019 a la Seu. Llavors, formava equip amb Olazabal i Ainhoa Lameiro. La lleidatana també té un bronze del 2015 en categoria individual.

D’altra banda, la selecció estatal va entregar la corona a la prova de K1 masculí. David Llorente, Joan Crespo i Pau Etxaniz, que van tocar la primera porta i van acabar penalitzant 8 segons, només van poder ser desens, amb un temps de 102.92. França es va penjar l’or amb un crono de 91.64 segons, amb què va superar Eslovàquia (93.49) i Eslovènia (94.84). A la prova femenina de K1 per equips, que va obrir la competició, el trio estatal va comptar amb la baixa de la triple medallista olímpica Maialen Chourraut, que va optar per no participar en els Mundials després de cinc anys molt intensos i obtenir la plata a Tòquio.

Olatz Arregui, la pontsicana Laia Sorribes i Miren Lazkano van acabar vuitenes amb un temps de 124.14 segons, amb bolcada inclosa, i penalitzar 6 segons, lluny del podi que van encapçalar les britàniques (101.24), que van precedir República Txeca (106.71) i Eslovàquia (107.72).

A la prova de C1 masculí, l’equip estatal, format per Ander Elosegi, el lleidatà Miquel Travé i Luis Fernández, plata fa dos anys a la Seu, va acabar novè amb 106.24. Els francesos Martin Thomas, Denis Gargaud Chanut i Nicolas Gestin van obtenir l’or de forma ajustada, amb un crono de 95.34, només 0.69 segons menys que República Txeca. Va tancar el podi Eslovàquia amb 100.83.

“Ha estat una bona manera de començar”

Núria Vilarrubla va assenyalar després de la medalla de plata a Bratislava que “ha estat una bona manera de començar el Mundial, ja que per a nosaltres poder aconseguir el subcampionat i revalidar-lo és molt bon resultat. Això ens donarà energia de cara a les proves individuals, que afrontem amb molta il·lusió”. Vilarrubla buscarà a Eslovàquia una medalla que se li resisteix des de Londres.

Els tres lleidatans disputen avui les sèries individuals

Vilarrubla, Miquel Travé i Laia Sorribes inicien avui la competició individual amb les sèries eliminatòries buscant una plaça a les semifinals. La primera a competir serà Sorribes, a la sèrie de K1, on buscarà una de les vint primeres places per no haver d’anar a la repesca. A la tarda competiran Vilarrubla i Travé en C1, amb el mateix número de tall per als vint palistes més ràpids.