SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Xavi és la primera opció

L'excapità substituirà Koeman si el Barça no guanya demà el Llevant || Laporta es va reunir amb l'actual tècnic durant el viatge de tornada des de Cadis

Samuel Umiti i Sergiño Dest, durant la sessió de preparació per al duel amb el Llevant.

Samuel Umiti i Sergiño Dest, durant la sessió de preparació per al duel amb el Llevant.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi serà la primera opció de Laporta per substituir Ronald Koeman com a tècnic del Barça en el cas que al partit de demà (16.15 hores) contra el Llevant sigui una nova decepció. El president es va reunir amb el neerlandès durant quinze minuts en el viatge de tornada de Cadis, una cimera en la qual també hi va haver el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol del Barça, Mateu Alemany. Segons fonts properes al club blaugrana, la conversa va ser cordial i sense retrets. Però a Laporta se li esgota el temps, ja que l’equip acumula tres partits sense guanyar i després del duel de Lliga amb el Llevant arribarà la visita de dimecres al Benfica.

Xavi reuneix els factors que el condueixen de tornada al Camp Nou, ara com a tècnic. Però segons Laporta li falta experiència. A més, era el tècnic d’un altre precandidat a la presidència, Víctor Font. L’excapità del Barça Xavi no té al nou contracte cap clàusula que li faciliti la sortida. Va renovar amb l’Al-Sadd fins al 2023 i es va eliminar l’opció de sortida per si li trucava el club blaugrana. Però l’entorn creu que el club qatarià no posaria traves a la seua marxa, atesa l’excel·lent relació que manté amb els dirigents.

Robert Martínez, molt difícil

D’altra banda, el tècnic lleidatà Robert Martínez, un altre dels candidats a la banqueta blaugrana, difícilment podria deixar la selecció de Bèlgica abans del 10 d’octubre. A l’espera del que passi amb Koeman, el balaguerí dirigirà els diables rojos a la Final Four de la Nations League i a la seua Federació confien a mantenir-lo fins al Mundial de Qatar del 2022.

Dos partits de sanció a Koeman i un a De Jong

El comitè de competició de la Federació va imposar ahir dos partits de sanció a Ronald Koeman, expulsat amb roja directa al final del matx contra el Cadis, i un a Frenkie de Jong, que va veure dos grogues al mateix partit.

Competició també va desestimar les al·legacions del club al tractar-se d’un error a l’acta arbitral

Competició va desestimar les al·legacions del club en defensa tant del tècnic com de De Jong i també de Busquets, amonestat per llançar una pilota a un adversari quan hi havia dos d’esfèrics sobre la gespa, segons l’acta arbitral. Segons l’acta de l’àrbitre Del Cerro Grande, Koeman va ser expulsat per «protestar al quart àrbitre de forma ostensible, amb els braços amunt, a crits i sortint de l’àrea tècnica en els següents termes: “Eh, ha de xiular l’àrbitre, ha de xiular l’àrbitre!, hòstia, ha de xiular!».

El Barça va al·legar un error material manifest i va admetre que Koeman es va adreçar al quart àrbitre per demanar-li que aturés el partit en haver-hi dos pilotes al camp.

Tanmateix, el nerviosisme propi del moment “va poder portar el tècnic a aixecar els braços o a aixecar la veu” i que ho va fer sense faltar al respecte ni ofendre la seua tasca ni la de l’àrbitre de l’encontre. En el cas de Frenkie de Jong, el Barça va rebatre que l’acció fos temerària. D’altra banda, en relació amb Busquets, el club va defensar un error a l’acta en atribuir al jugador “la intenció de colpejar el contrari”.

Òscar García, un altre candidat a França

Òscar García, entrenador del Reims i exjugador del Lleida, seria un altre dels candidats per a la banqueta del Barça, segons RMC Sport. A França també ha aparegut el nom de Thierry Henry, assistent de Robert Martínez a la selecció de Bèlgica. Tanmateix, Raymond Domenech li ha desaconsellat que accepti el càrrec. “Dubto que el Barça estigui entre els cinc primers”, va manifestar.

tracking