SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Ansu Fati torna deu mesos després

“Serà com tornar a debutar”, reconeix el del planter

Ansu Fati, davant d’Álex Collado a l’entrenament d’ahir.

Ansu Fati, davant d’Álex Collado a l’entrenament d’ahir.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tornada d’Ansu Fati, gairebé deu mesos després de lesionar-se el genoll esquerre, és la principal novetat de la llista de convocats que Ronald Koeman ha donat per rebre avui (16.15/Movistar LaLiga) el Llevant, una altra revàlida per al futur del tècnic neerlandès. “La seua tornada és molt important, primer pel jugador, que ha estat molt temps fora. Volem donar-li minuts i en jugarà màxim 15. Cal seguir el pla i no tenir pressa per evitar problemes. Tant de bo que vagi bé”, va declarar ahir el tècnic.

Fati, que debutarà amb el 10 que va deixar Leo Messi, es va lesionar el 7 de novembre del 2020 davant del Real Betis, i des d’aleshores ha estat 10 mesos sense jugar i ha hagut de sotmetre’s a quatre operacions. “Falta molt per estar com ha estat. El temps que ha estat fora no es pot recuperar en dos partits. El més important és el jugador. Estarà recuperat a mitjans de novembre, depèn del seu estat. És un jugador que ens donarà molta qualitat, però a poc a poc”, va afegir Koeman.

Entrevista a BarçaTV

Ansu Fati, en una entrevista concedida a BarçaTV, no va amagar les ganes que tenia per tornar a jugar. “Tornar ara serà com tornar a debutar. Espero tenir una bona actuació i compromís”, va dir. Pel que fa al dorsal 10, va indicar: “Dono gràcies al club i als companys per deixar-me portar el 10. És un repte perquè el va portar Messi, Ronaldinho... Al Barça sempre cal estar preparat per a tot. És una pressió més, però ser aquí ja és una pressió. Cadascú ha d’assumir la seua responsabilitat.”

Respecte a l’encontre d’avui davant del Llevant, Koeman va dir ser conscient que el seu càrrec penja d’un fil, ja que una altra ensopegada el podria condemnar. “Fa temps que no estic gaire posat a llegir la premsa. Sé que hi ha rumors, que hi ha noms, però no puc posar energia en coses que no puc controlar. L’únic que hem de fer és guanyar partits”, va declarar.

El neerlandès, que va anar a la roda de premsa malgrat que no podrà dirigir el seu equip per la seua expulsió a Cadis, va admetre que, encara que té “prou arguments” per queixar-se de l’actuació arbitral, ha d’aprendre “a estar més tranquil i pensar en l’equip”. “Espero que no torni a passar, encara que soc humà”, va dir el tècnic, que aquesta vegada no va llegir un comunicat per reivindicar la seua feina i demanar el suport del club, com va fer a la prèvia del partit contra el Cadis.

tracking