BÀSQUET PRETEMPORADA

El Força Lleida s'exhibeix

Victòria coral dels de Gerard Encuentra contra un Osca superat || Els lleidatans van arribar a guanyar per 28 punts de diferència a l'últim quart

Michael Carrera intenta superar un jugador de l’Osca durant el partit d’ahir.

Michael Carrera intenta superar un jugador de l’Osca durant el partit d’ahir.JAVI ENJUANES

L’ICG Força Lleida va estar a l’altura ahir davant del Levitec Osca, al qual va escombrar per 98-80 en una nova edició del Trofeu Ciutat de Lleida-Orum Center. Els de Gerard Encuentra no van trobar a faltar la seua curta rotació de sèniors (el club segueix buscant dos interiors i un exterior al mercat) i amb una gran actuació coral va derrotar sense problemes l’equip aragonès, rival també aquest any a la LEB Or i al qual ja havia derrotat a Osca fa uns dies.

El matx va començar amb l’ICG Lleida agressiu en defensa, volent córrer ràpid la pista i movent la pilota amb fluïdesa, els senyals d’identitat que vol imposar Encuentra. El 4-0 inicial, malgrat no ser significatiu, va fer que el tècnic de l’Osca demanés el primer temps mort, ja que el duel es jugava com els lleidatans volien. No va canviar res.

Els de Gerard Encuentra continuaven dominant encara que els faltava encert. L’avantatge va superar els 10 punts al final del primer quart, amb un triple de Miguel González sobre la botzina (20-9), i va continuar creixent a l’inici del segon, amb un ICG que era l’amo del rebot i també del ritme. Els locals colpejaven repetidament des de l’exterior.

Un triple de Cuéllar situava la que fins al moment era la màxima renda, 23 punts (34-11), que al descans seria de 24 (51-27).

A la represa, l’Osca va reobrir les hostilitats amb un parcial de 2-8 que va reduir els marges (55-38) i que va obligar Encuentra a aturar el partit. L’equip va reaccionar amb un triple d’Albert Lafuente, un altre de Miguel González i dos cistelles de Rosa per eixamplar el marge (65-41).

L’ICG no es va deixar sorprendre i a l’últim assalt va aconseguir una màxima renda de 28 punts amb un altre triple de Miguel González (92-64). Els últims cinc minuts ja no van tenir història. Ara el Força Lleida jugarà aquest dimecres contra el Prat el segon partit de Lliga Catalana.