SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LES AMÈRIQUES

Márquez fa les Amèriques

Arrasa a Austin, el seu circuit talismà, i suma la segona victòria de la temporada, amb Quartararo segon i acariciant el títol || Bagnaia completa el podi i Àlex acaba al dotzè lloc

El pilot de Cervera va vestir el tradicional barret de texà de Texas al podi.

El pilot de Cervera va vestir el tradicional barret de texà de Texas al podi.EFE/EPA/ERIK LESSER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Repsol Honda) va recuperar ahir la seua hegemonia al circuit d’Austin, escenari del Gran Premi de les Amèriques de MotoGP. El lleidatà va dominar de principi a final en un traçat en el qual sempre ha tingut una superioritat natural respecte a tots els rivals, que en aquesta ocasió van ser Fabio Quartararo (Yamaha), seguit del màxim rival al campionat, Pecco Bagnaia (Ducati). Quartararo va augmentar l’avantatge a la general del Mundial en 4 punts, amb 52 d’avantatge sobre l’italià.

A la sortida va sorprendre l’eficàcia de Márquez i de seguida va començar a marcar ritme per trencar una cursa que semblava es disputaria en grup.

Quartararo va aguantar i darrere d’ells també van resistir Martín i Rins, mentre que Johann Zarco (Ducati) se’n va anar a terres a la cinquena volta. El lleidatà no va aconseguir consolidar el liderat malgrat els avançaments que es van regalar entre Quartararo, Martín i Rins fins que al sisè gir Márquez va protagonitzar la seua segona volta ràpida (2:04.629).

Una nova volta ràpida al setè gir (2:04.368) li va permetre incrementar la diferència respecte als seus perseguidors fins al segon i mig, i van acabar amb la disputa per la victòria.

Volta rere volta, l’avantatge de Márquez va anar pujant, fins als 2,3 segons al novè gir, en el qual Aleix Espargaró (Aprilia) se’n va anar a terra al revolt 13..

Al darrere, Jack Miller va deixar passar, en una clara maniobra d’equip, el seu company Bagnaia, que va començar a retallar distàncies amb Jorge Martín, al qual va atrapar i superar quan l’espanyol va haver de complir una volta llarga de penalització per escurçar el recorregut entre els revolt quatre i cinc del circuit. Aquesta sanció va relegar Jorge Martín a la cinquena posició, superat també per Àlex Rins, amb Enea Bastianini (Ducati) sisè, Joan Mir (Suzuki), setè, davant de Jack Miller, Brad Binder (KTM) i Pol Espargaró (Repsol Honda). Va acabar també als punts Àlex Márquez (Honda), dotzè.

D’altra banda, el turc Deniz Öncü (KTM) va ser sancionat amb dos Grans Premis per conducció irresponsable en l’accident que va provocar amb Jeremy Alcoba (Honda) durant la carrera a la categoria de Moto3.

Maverick Viñales no va córrer ahir a Austin després de la mort del seu cosí Dean Berta Viñales al circuit de Jerez. “He fet una molt bona sortida i he pogut alentir les primeres voltes. No volia estirar perquè si no destrossava el pneumàtic davanter. Ho he gestionat bé i quan m’he trobat bé, volia baixar mig segon en una volta, perquè així els enxampes una miqueta desprevinguts”, va dir sobre la carrera. “Hem d’aconseguir fer passets en aquestes tres últimes carreres que queden, no guanyar, però treure el cap i estar lluitant pel podi o els cinc primers”, va afegir.

“Al podi he recordat molt la família Viñales” “Tenia els meus dubtes sobre si celebrar la victòria, però s’ha de saber separar les coses. M’he recordat molt de la família Viñales, perquè els conec des de petits i al podi és el primer que m’ha passat pel cap, aquells dies al kàrting”, va manifestar Marc Márquez després de la victòria.

El pilot de Cervera va vestir el tradicional barret de texà de Texas al podi.

El pilot de Cervera va vestir el tradicional barret de texà de Texas al podi.EFE/EPA/ERIK LESSER

El pilot de Cervera va vestir el tradicional barret de texà de Texas al podi.

El pilot de Cervera va vestir el tradicional barret de texà de Texas al podi.EFE/EPA/ERIK LESSER

tracking