SEGRE

ESPORTS TRIBUNALS

Escorcoll policial a la seu del Lleida Esportiu per presumpte frau i blanqueig de capitals

Agents de la Guàrdia Civil, acompanyats de funcionaris de la Inspecció de Treball, es van personar ahir a les oficines del Lleida Esportiu, en una investigació ordenada per una jutge per suposats delictes de frau a la Seguretat Social i blanqueig de capitals, arran de la denúncia per falsedat documental presentada per sis exjugadors.

Jordi Esteve, durant l'escorcoll.

Jordi Esteve, durant l'escorcoll.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una desena d’agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de Lleida, de la Unitat de Policia Judicial de la Zona de Catalunya (UPJZ) i de la Unitat Tècnica de la Policia Judicial, juntament amb funcionaris de la Inspecció de Treball, es van personar ahir a les oficines del Lleida Esportiu al Camp d’Esports a les 10.45 hores, en el marc d’una investigació ordenada per la titular del jutjat número 1 de Lleida per presumptes delictes de frau a la Seguretat Social i blanqueig de capitals.

Durant gairebé quatre hores, fins a les 14.41, van requerir contractes laborals i documentació i es van entrevistar amb empleats, tècnics i jugadors que s’estaven entrenant a l’Annex. També va poder veure’s agents de la Guàrdia Civil parlant amb el president del club, Jordi Esteve, que a finals del mes de juliol passat va rellevar el seu germà Albert, després de l’entrada a la junta de l’inversor xinès He Jun. Albert Esteve, president des de la fundació del Lleida Esportiu el 2011, continua a la junta com a vocal..

Segons fonts pròximes a la investigació, l’origen de l’operació és la denúncia que el mes de juny passat van presentar sis jugadors de la plantilla de la temporada anterior per falsedat documental, cas que va acabar recaient en el jutjat número 1 de Lleida. La investigació busca indicis de falsedat en contractes, possible frau a la Seguretat Social, suposada falta de cotització de les quantitats pagades pels contractes dels empleats i possibles pagaments en B. Fonts solvents van confirmar a aquest diari que els agents de la Guàrdia Civil es van emportar documentació relacionada amb els fets investigats, i no van descartar que més endavant tornin a la seu del club.

Sis exjugadors van denunciar al juny que el club hauria falsificat la seua firma. Un d’ells va informar ahir a SEGRE que el nombre de denúncies per aquesta raó podrien ser ara ja una desena. Els futbolistes van denunciar a final de temporada impagaments davant de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i, segons va explicar un dels afectats, van veure amb sorpresa que el club hauria presentat a l’AFE documents amb la seua firma segons els quals les dos parts havien arribat a un acord. Els jugadors afirmen que ells no van firmar aquest document. En el seu moment, el llavors president, Albert Esteve, va negar els fets.

Diversos exjugadors van explicar ahir que la forma habitual de cobrament era mitjançant xecs o pagarés i que el club encara els deu diners, ja que alguns d’aquests pagarés no s’havien pogut cobrar per falta de fons i, per això, van afegir que tornaran a denunciar els impagaments a l’AFE. A més, altres van explicar també que en ocasions, davant de la falta de cobrament, cosa que els impedia assumir pagaments imminents, s’havien personat a les oficines reclamant el que els devien i que llavors el club els avançava diners en metàl·lic.

El club afirma que només era una “inspecció de Treball”

El Lleida Esportiu va emetre un comunicat poc després que hagués finalitzat l’operació en la qual afirmava literalment que “aquest matí el Lleida Esportiu ha rebut una inspecció de Treball, motiu pel qual els inspectors, que s’han presentat escortats per la Guàrdia Civil, han parlat amb tots els treballadors del club que es trobaven en aquell moment al Camp d’Esports”. La nota publicada acabava assenyalant que “en cap cas no s’ha fet cap escorcoll de cap mena. Els inspectors han demanat al club una sèrie de documentació que s’haurà de presentar en un termini de quinze dies a la Inspecció de Treball”.

Jugadors diuen no haver cobrat res encara aquesta temporada

Acompanyats pels agents de la Guàrdia Civil, els funcionaris de Treball van preguntar a tots els membres de la plantilla pels seus horaris, la remuneració que perceben i com cobren. Els jugadors els van explicar que encara no han percebut cap quantitat aquesta temporada. Futbolistes de la passada campanya consultats per SEGRE van explicar que això és l’habitual al club, ja que, segons consta als seus respectius contractes, la primera nòmina no la perceben fins al tercer mes.

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.JORDI ECHEVARRIA

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.JORDI ECHEVARRIA

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.JORDI ECHEVARRIA

tracking