SEGRE

El Lleida Esportiu, condemnat per no pagar a l'exjugador Albert Dalmau

Altres com Pau Torres i Marc Martínez denuncien deutes del curs passat

Jordi Esteve, arribant a la llotja del Camp d'Esports

Jordi Esteve, arribant a la llotja del Camp d'EsportsJORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Lleida ha condemnat el Lleida Esportiu a abonar a l’exjugador del club Albert Dalmau una quantitat que es podria acostar als 30.000 euros, segons fonts pròximes al cas, després de la denúncia que va presentar el futbolista per presumpte acomiadament improcedent. El jutge ha donat la raó a Dalmau, que va presentar la denúncia al·legant que no se li havia pagat l’any que li quedava de contracte i també va demanar danys i perjudicis.

El jugador va assistir el febrer passat a la vista acompanyat per un advocat de l’AFE (Associació de Futbolistes Espanyols), mentre que pel club van declarar el president en aquell moment Albert Esteve (ara vocal), el director esportiu i actualment màxim dirigent del club, Jordi Esteve, i el que era entrenador de l’equip Manuel Jesús Casas Molo, entre d’altres.

El futbolista va denunciar, entre altres coses, que no el deixaven entrenar-se amb la resta dels companys i que fins i tot li van retirar les pertinences del vestidor en una bossa d’escombraries. Dalmau, que actualment juga al Peralada, a la Tercera RFEF, es va incorporar al Lleida Esportiu la temporada 2018-19 i va firmar per dos anys, però el setembre del 2019 va abandonar el club lleidatà i aquesta campanya la va jugar al Llagostera.

D’altra banda, diversos exjugadors emblemàtics del club, es van unir a les crítiques a les xarxes que ja havien abocat el dia anterior altres excompanys. Així, el porter Pau Torres, que va jugar al club en dos etapes i molt estimat per l’afició, va dir a Twitter que “vam donar facilitats al club perquè ens paguessin a terminis tot el deute (“que no és poc”, va afegir) i no hem vist ni un euro”. El centrecampista Marc Martínez, que també va viure dos etapes al Lleida, va respondre dient: “Doncs sí, Pau. S’intenta ajudar en aquest sentit ajornant el que ens deuen i ens ho tornen d’aquesta manera... mesos darrere seu sense veure ni un euro! Seguim”. El lleidatà Pau Bosch també va criticar als propietaris responent a Pau Torres: “Si deus 1,6 M, els teus jugadors sense cobrar i vas amb un Mercedes de 80.000 euros, o no estàs fent les coses bé o no és que no t’importen gens!”.

Treball li va notificar quatre actes d’infracció el 2019 Els problemes del Lleida Esportiu amb el ministeri de Treball s’arrosseguen de fa anys. Concretament, el 20 d’agost del 2019, el ministeri va comunicar a través d’un suplement del BOE quatre actes per infracció i quatre més per liquidació. A més, a la notificació del BOE es feia constar que es comunicava mitjançant aquesta via perquè havia resultat impossible fer-ho a través dels canals habituals. Precisament, els problemes judicials del Lleida Esportiu van començar arran d’una querella de la fiscalia de Lleida contra el club per un presumpte frau a Hisenda i a la Seguretat Social per un valor de més de 250.000 euros. Aquest presumpte frau s’hauria comès entre els anys 2014 i 2019 i va ser detectat durant una inspecció de Treball. Segons constava en aquesta denúncia, un total de vint jugadors i tres tècnics no estaven donats d’alta a la Seguretat Social. I seixanta-set futbolistes i un tècnic estaven donats d’alta amb menys hores declarades que les reals. Val a recordar que el deute del club amb Hisenda a l’acabar el 2020 era d’1.637.430 euros, segons va publicar l’Agència Tributària el passat 28 de juny al setè llistat actualitzat de grans deutors, els que deuen al fisc més d’un milió d’euros.

tracking