El Llista arranca un valuós punt de la pista del Palafrugell després d'aixecar un 3-1

El Llista arranca un valuós punt de la pista del Palafrugell després d'aixecar un 3-1 || Tenia el partit guanyat a tres minuts del final amb un gol de Vives, però va tornar a cedir un empat in extremis en un duel vertiginós i farcit d'ocasions

Sergi Folguera i Xavier Aldrich lluiten per una bola durant el partit d’ahir.

Sergi Folguera i Xavier Aldrich lluiten per una bola durant el partit d’ahir.LAIA CAMPOS

El Lleida Llista Blava sembla abonat aquesta temporada a l’empat i a cedir la victòria en els minuts finals. Ja li ha passat en tres partits en aquesta arrancada de Lliga. Primer va ser contra el Liceo, després davant del Noia, ambdós a casa, i ahir es va repetir la història a Palafrugell, encara que aquesta vegada els d’Albert Folguera van haver de remar a contracorrent pràcticament els 50 minuts de joc. Van començar malament, es van veure 3-1 avall, van aconseguir aixecar-ho en una gran segona part (3-4), però van acabar cedint dos punts en un error a dos minuts i mig del final que deixa un regust agredolç, malgrat que el punt és important perquè els manté invictes.

Matinar (l’expedició va partir cap a terres gironines a les 7.30 hores) no va provar gens bé al Llista, que va completar una primera part mancat d’energia i lluny del seu millor nivell.

Un tir de Jepi Selva al pal als dos minuts de joc va ser, al marge del gol i alguna arribada al final, el bagatge ofensiu dels llistats en el primer assalt. El Palafrugell va sortir molt actiu i va portar la batuta del joc constantment liderat per un Sergi Canet en estat de gràcia.

El golejador local, que ja va posar a prova Martí Serra al minut de joc, va trencar la igualada d’un fort tir que el porter lleidatà, molt tapat, no va veure (1-0, m.8).

Prèviament, l’italià Caco Ceschin, un altre dels destacats, havia estavellat una bola al travesser. La situació encara es va complicar més amb l’exclusió, un pèl rigorosa, de Cañellas, tot i que per fortuna Serra va desbaratar el tir de Ceschin.

Els llistats també van sortir indemnes dels dos minuts que van jugar en inferioritat i en el tram final del primer quart van intensificar el seu atac.

Vives, Jepi Selva i Badia, aquest en una brillant jugada personal, van avisar abans que el de Valls firmés l’empat.El pas pels vestidors no va canviar el guió i el Palafrugell va tornar a prendre la davantera amb un gol de Caco Ceschin a passada de Borja Ramon (2-1, m.30). El partit va entrar en un intercanvi de cops sense treva.

Al minut, Selva va enviar la segona bola al pal i segons després era Canet el que topava amb la fusta.

El matx, jugat a un ritme trepidant i ple d’ocasions, va tenir dos clars protagonistes: els porters. Puigbí va tornar a aparèixer per evitar el gol a tir de Cañellas i poc després, en el 34, Martí Serra es lluïa en un dos contra un local.

El pal va tornar a creuar-se en el camí del Llista, aquesta vegada en una rematada de Vives.El Palafrugell va tenir el tercer gol en una falta directa motivada per una altra rigorosa exclusió d’un jugador lleidatà, aquesta vegada de Bruno per protestar quan ja havia estat advertit anteriorment.

Per sort, Martí Serra va endevinar les intencions a Candamio i va desbaratar l’ocasió, però res va poder fer, en la jugada següent, davant del dur tir de Canet que situava un perillós 3-1 (m.36).Puigbí es va tornar a lluir en una doble rematada del Llista, que va trobar el premi del gol en un contraatac culminat per Andreu Tomàs (3-2). La desena falta dels lleidatans va donar l’opció a Ceschin de tornar a situar els seus amb dos gols de renda, però Serra va estar providencial.

A cinc minuts per al final, Andreu Tomàs, d’un fort tir des de mitja pista, va superar Puigbí i va restablir la igualada (3-3).

El Llista va tenir l’oportunitat de posar-se al davant en el marcador amb la desena falta del quadre gironí, però Bruno di Benedetto va rematar al cos del porter. El gal s’hauria pogut redimir un minut després, però va disparar alt.El Llista estava bolcat davant de la porteria rival i el gol va arribar en una picada de Vives que, després de tocar Borja Ramon, es va colar mansament per sota del cos de Puigbí.

Els d’Albert Folguera havien fet el més difícil, remuntar, però es van tornar a quedar a mitges a l’encaixar l’empat definitiu en una badada defensiva a dos minuts i mig del final.