SEGRE

OLIMPISME INSTAL·LACIONS

Distinció al Parc del Segre de la Seu d'Urgell

El COI reconeix a la instal·lació de la Seu amb l'etiqueta 'Seu dels Jocs Olímpics' || La primer de l'Estat que ho aconsegueix

El Parc del Segre ha acollit proves d’alt nivell mundial.

El Parc del Segre ha acollit proves d’alt nivell mundial.AGUSTÍ PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Olímpic del Segre ha aconseguit l’etiqueta Site of the Olympic Games (seu dels Jocs Olímpics), que concedeix el Comitè Olímpic Internacional (COI) a instal·lacions que sobresurten a l’hora de mantenir viu el llegat d’aquest esdeveniment.

El COI va concedir aquesta distinció dilluns passat a la instal·lació esportiva de la Seu d’Urgell que, d’aquesta manera, es converteix en la primera de Catalunya i d’Espanya a obtenir-la.

La inauguració de la placa commemorativa tindrà lloc aquest diumenge a les 11.00, en un acte que es durà a terme a l’entrada de les escales de l’Adoberia. Hi assistiran, entre d’altres, el president de la Federació Internacional de Piragüisme i membre del COI, José Perurena, així com piragüistes olímpics i autoritats locals.Des del centre esportiu urgellenc es dona una gran importància a aquesta designació, al considerar que el Site of the Olympic Games és “una oportunitat única d’activar el llegat olímpic” i “despertar i reviure l’esperit olímpic en la gent”.

El 1992, la Seu va ser una de les subseus dels XXV Jocs Olímpics celebrats a Barcelona. A més, la cita va ser un moment clau per a la promoció i consolidació del piragüisme en aigües braves, que aquell any es va incorporar definitivament al programa oficial dels Jocs. Des d’aquella fita, el Parc del Segre s’ha dedicat a la promoció de l’esport, i especialment del piragüisme, amb la col·laboració del Club Cadí Canoë-Kayak.A aquest objectiu també han contribuït l’establiment dels centres de tecnificació i l’organització de competicions internacionals.

tracking