SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça va jugar 21 partits amb risc per al públic

El Camp Nou tenia 127 deficiències estructurals, 44 de perill per als usuaris

Caroline Hansen porta la pilota envoltada de jugadores del Koge.

Caroline Hansen porta la pilota envoltada de jugadores del Koge.EFE/EPA/CLAUS BECH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va posar en risc el públic del Camp Nou durant 21 partits entre la primavera del 2019 i la tardor del 2020, ja que la directiva de Josep Maria Bartomeu coneixia que l’estadi patia 127 patologies que requerien “actuació immediata” i que 44 suposaven “un risc de seguretat per als usuaris pel perill de caiguda de l’edifici de peces o fragments sobre zones de pas o de concentració d’espectadors”.

Segons els informes de diverses enginyeries publicats per La Vanguardia, la directiva de Bartomeu no va considerar que les remodelacions fossin de caràcter urgent i va ser amb l’arribada de la gestora i la nova junta de Joan Laporta quan les patologies s’han anat solucionant..

L’estiu del 2019, l’empresa Nikken, encarregada de la reforma del Camp Nou, va sol·licitar a l’empresa d’enginyeria ARUP un informe per analitzar l’estadi blaugrana.

És en aquell moment quan ARUP va detectar les 127 patologies que requereixen una actuació immediata, 190 patologies d’alta gravetat (a ser resoltes en 6 mesos) i 14 més per ser resoltes abans d’un any. L’informe va passar a mans de la directiva de Bartomeu, que no va considerar prioritària una partida per emprendre les remodelacions de forma immediata, per la qual cosa es van disputar 21 partits sabent que l’estructura del Camp Nou posava en risc els aficionats.

El CEO del club, Ferran Reverter, va reconèixer durant la due diligence que l’estadi no hauria pogut obrir-se al públic a causa de les perilloses patologies..

Ni el terreny de joc de gespa artificial, ni que el Koge danès sigui líder a la seua Lliga i que només hagi perdut un dels últims 23 partits que ha disputat al seu estadi; ni les rotacions, ni la lesió de Putellas, van impedir que el Barcelona sumés ahir un altre triomf a la Lliga de Campions, en aquest cas per 0-2, amb gols de Rolfö i Jennifer Hermoso.

Però el campió d’Europa es va trobar amb més conflictes dels esperats davant d’un debutant que havia caigut en la primera jornada per 5-0 davant del Hoffenheim alemany i que es va defensar amb dents i ungles. No va ser fins al 62 quan el Barça va aconseguir enderrocar la muralla del conjunt local i marcar el 0-1. Aitana Bonmatí va dur la pilota fins a la vora de l’àrea amb una jugada personal, va cedir a Lieke Martens a la banda esquerra i aquesta va centrar ras perquè Rolfö només hagués de posar-hi el peu. Jennifer Hermoso va marcar el 0-2 definitiu des del punt de penal en l’afegit per acabar amb la ratxa danesa.

El club blaugrana anuncia la renovació de Pedri fins al 2026

El Barça va anunciar ahir la renovació de Pedri fins al 30 de juny del 2016, amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros. El canari, que va arribar al club blaugrana procedent del Las Palmas, ha estat elegit recentment com un dels 30 finalistes candidats a la Pilota d’Or. A més, va ser una dels jugadors que més partits van disputar la temporada passada, campanya que va culminar amb la seua participació a l’Eurocopa i els Jocs Olímpics. L’acte de renovació del contracte tindrà lloc avui, sobre les 13.30, en un acte privat al despatx del president del Barça, Joan Laporta.

Araujo, lesionat, baixa diumenge contra el València

Ronald Araujo es va sotmetre ahir a proves que van confirmar que pateix una lesió en els isquiotibials de la cuixa dreta, per la qual cosa serà baixa per al partit de diumenge davant del València (21.00, Movistar). El blaugrana Sergiño Dest va marcar el primer gol en la victòria dels Estats Units davant de Costa Rica (2-1) en partit de classificació per al Mundial del 2022.

Caroline Hansen porta la pilota envoltada de jugadores del Koge.

Caroline Hansen porta la pilota envoltada de jugadores del Koge.EFE/EPA/CLAUS BECH

tracking