SEGRE

CICLISME BTT

L'esforç més extrem

El lleidatà Toni Marín acabarà avui la Titan Desert, competició de 639 km que ha encadenat després de córrer-ne 250 a la Marathon des Sables || “He fet les dos per casualitat i inconsciència”

El lleidatà Toni Marín, durant una de les etapes de la Titan Desert que finalitza avui.

El lleidatà Toni Marín, durant una de les etapes de la Titan Desert que finalitza avui.MDS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Estic superfeliç perquè ningú no havia fet una cosa així. Si ho repetiria? No ho crec. Només val la pena si hi ha una bona raó al darrere, com en aquest cas.” El lleidatà Toni Marín acabarà avui la Titan Desert, una prova ciclista de 639 quilòmetres pel desert del Marroc, que ha encadenat després de córrer-ne 250 més a la Marathon des Sables al mateix escenari.

Marín es confessa sorprès per la repercussió mediàtica que està tenint el seu particular doblet, que assegura que es deu en part a la “casualitat” i a la seua “inconsciència”. La bona causa que ho justifica és una acció solidària en benefici de la 5 H Foundation, amb l’objectiu de recaptar fons per fer un espai dedicat a l’esport com a teràpia a l’Hospital Sant Joan de Déu de Lleida.

Marín, que va ser jugador d’hoquei patins a l’Igualada, Lleida Llista –va formar part de la plantilla que va ascendir a OK Lliga– i Tenerife, es va apuntar, al costat de Kike Borrás, tots dos entrenadors personals i de classes dirigides a l’Ekke Vidding, a les dos proves.

La Marathon estava prevista per a principis d’abril i la Titan per a finals de maig, per la qual cosa “hi havia temps per recuperar-se”. Però a causa de la pandèmia les dos proves es van retardar i la casualitat va voler que s’hagin disputat una just després de l’altra.

Amb Borrás, Sergi Vélez i Joel Roger van participar en la prova atlètica i ara és al capdavant d’un equip de 15 ciclistes de l’Ekke.“Dissabte dia 9 va acabar la Marathon des Sables i aquell mateix dia ja es feia el briefing de la Titan, que va començar diumenge a les 8 del matí”, explica Toni Marín, que va acabar al lloc 49.

“Se’m va plantejar el dilema i des de la inconsciència vaig decidir fer també la Titan”, afegeix. Kike Borrás, que no va finalitzar la Marathon des Sables, va tornar a Lleida. I Toni, que participa per tercera vegada en la Titan i que debutava a la Marathon, es va quedar. “La que em feia il·lusió era la Marathon i em vaig quedar per ser al costat de l’equip, pensant que no podria pedalar ni disputar la Titan”, afegeix. “Els dos primers dies van ser molt durs. Ho vaig passar molt malament. Tenia els peus tan malament que no m’entraven ni les sabatilles. En aquestes condicions em feia molta por i respecte la Titan. Veníem d’una Marathon des Sables extrema, amb només un 50% de finishers per culpa de la calor i la gastroenteritis. Però el físio va fer un enorme treball i em vaig poder recuperar”, detalla.Confessa que “ara ja estic millor” i, de cara a l’última etapa d’avui, explica que “tenim la intenció d’entrar a la meta tot l’equip junts, com al Tour. No ha fet tanta calor com la setmana passada i, a la Titan, al contrari que a la Marathon, al campament es pot menjar i descansar bé. Ha valgut la pena l’esforç, sobretot per la causa solidària a favor de la Fundació 5 H”.

Afegeix que “si hagués estat al revés, no ho hauria fet. Ara que he complert la meua il·lusió de córrer la Sabres, també tinc clar que a aquesta prova no tornaré”, confessa.És la tercera vegada que a la Titan participa un equip de l’Ekke. “El 2019 érem 19, l’any passat a Almeria 11 i aquest any hem vingut 15. Només un ha hagut d’abandonar”, diu Marín.A aquest esportista el motiven “les causes solidàries. Això no es fa per ego. Amb el Kike hem fet moltes coses solidàries i les continuarem fent”.De cara a l’any que ve Marín ja prepara un altre repte exigent. “Vaig a Hawaii a fer l’Epic5. Són cinc Ironmans en cinc dies consecutius i en cinc illes. És una prova molt exclusiva, perquè només hi ha deu places i he tingut la sort que m’han seleccionat”, valora. Marín, estrella mediàtica per aquesta gesta, té clara una altra cosa. Dilluns a la tarda serà a l’Ekke fent les seues classes. 

Ramona Gabriel creua la meta amb la guanyadora i és tercera

Ramona Gabriel, que dimecres va perdre el liderat de la categoria femenina per una avaria a la bicicleta, va creuar ahir la línia de meta al costat de la guanyadora de l’etapa, Sílvia Roura, segona a la general.

“Ha estat una etapa de dunes i navegació i he anat primera durant molts quilòmetres”, explicava la ciclista de Ponts, que és tercera. “Cap al final m’ha atrapat Sílvia Roura i hem arribat juntes, tot i que ella com a guanyadora”, va afegir.

Roura i Gabriel van retallar prop de vuit minuts a la líder de la prova, Ariadna Ródenas, però aquesta afronta avui l’última etapa amb un avantatge de més de 30 minuts sobre les seues perseguidores..

El lleidatà Toni Marín, durant una de les etapes de la Titan Desert que finalitza avui.

El lleidatà Toni Marín, durant una de les etapes de la Titan Desert que finalitza avui.MDS

El lleidatà Toni Marín, durant una de les etapes de la Titan Desert que finalitza avui.

El lleidatà Toni Marín, durant una de les etapes de la Titan Desert que finalitza avui.MDS

tracking