SEGRE

RUGBI FORMACIÓ

Una líder del rugbi

Vanesa Piulats, de l'Inef Lleida Rugbi, és una de les onze entrenadores becades per a un curs de lideratge femení || Impulsat per la Federació Espanyola

Vanesa Piulats, en un entrenament amb l’equip sub-14 i sub-16 de l’Inef Lleida Rugbi.

Vanesa Piulats, en un entrenament amb l’equip sub-14 i sub-16 de l’Inef Lleida Rugbi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La lleidatana Vanesa Piulats és una de les onze entrenadores que han estat becades per la Federació Espanyola de Rugbi per cursar estudis de lideratge femení. Aquestes beques s’emmarquen dins del programa Dona i Esport, i l’objectiu és recolzar les dones en les seues carreres professionals en el rugbi, dotant-les de les eines necessàries per aconseguir que es converteixin en models de lideratge amb un fort impacte inspirador en les joves generacions.

Piulats, jugadora entrenadora de l’Inef Lleida Rugbi de 42 anys, ha estat al costat d’una altra lleidatana veterana del club com Irela Arbonés, que col·labora amb el pla femení estatal per al rugbi, una de les més actives impulsores de la campanya de captació de jugadors i jugadores en col·legis i instituts.“Cal donar suport al rugbi femení i cal fer-ho des de la base”, opinen des del club lleidatà.

Per això, des de la Federació Espanyola han vist la necessitat que hi hagi més dones treballant amb les joves jugadores, de manera que aquestes vegin en elles un exemple a seguir.La Federació Espanyola està implementant cursos específics en totes les àrees del rugbi amb l’objectiu d’establir un pla d’acció que doni suport a les dones al llarg de l’itinerari de formació i promocioni una base contínua d’aprenentatge en totes les àrees de coneixement per a la seua aplicació, i que tindran a més transferència directa als seus equips.

L’objectiu és ampliar l’aposta per la formació de la dona en tots els àmbits d’aquest esport

El club Inef Lleida Rugbi lidera a Catalunya la promoció del rugbi femení. Va llançar la iniciativa d’inscriure aquesta temporada un equip femení format per jugadores de les categories sub-14 i sub-16 que competiria en una Lliga on els rivals serien masculins o mixtos. Aquesta proposta pionera va tenir tal ressò que altres clubs catalans van secundar la idea i, per primera vegada a Espanya, es crearà una Lliga exclusivament femenina de les categories sub-14 i sub-16. Tres equips competiran en el format de 15 jugadores, 8 ho faran en rugbi 10 i una desena en rugbi 7.

tracking