SEGRE

DEPORTES

Laporta ajorna l'acte quan s'anava a votar el finançament de l'Espai Barça i es reprendrà dissabte, la vigília del clàssic

Laporta ajorna l'acte quan s'anava a votar el finançament de l'Espai Barça i es reprendrà dissabte, la vigília del clàssic || Els socis aproven “els pitjors comptes de la història del club”, segons el president, que necessita un crèdit de 1.500 milions

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s’adreça als socis compromissaris en l’assemblea.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s’adreça als socis compromissaris en l’assemblea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de socis compromissaris del FC Barcelona no es va poder celebrar del tot ahir i va quedar ajornada a dissabte, la vigília del clàssic al Camp Nou, sense que es votés el quart punt de l’ordre del dia per donar permís a la junta de Joan Laporta per buscar inversors amb els quals obtenir un crèdit de 1.500 milions d’euros per finançar l’Espai Barça, clau per al futur de l’entitat. Tampoc es van votar el cinquè i el sisè punts, que són la petició per buscar un soci inversor minoritari per a Barça Studios (el departament audiovisual del club blaugrana) i la reforma dels estatuts.

Sí que hi va haver temps per explicar en què s’utilitzarien els diners per a l’Espai Barça en cas d’aconseguir-ho.

Dels 1.500 milions, que s’haurien de tornar en 35 anys amb 5 de carència, 900 s’utilitzarien per a la remodelació del Camp Nou, 420 per a la construcció del nou Palau Blaugrana, 100 per al Campus Barça, 60 per a la modificació del Pla General Metropolità i 20 per a l’Estadi Johan Cruyff. “És el projecte més important del present i del futur del Barça”, va explicar la vicepresidenta institucional del club, Maria Elena Fort, en l’exposició que va fer.

Les obres del Camp Nou començarien l’estiu del 2022 i finalitzarien el 2025, dos anys abans que les del nou Palau Blaugrana.Quant al pressupost per a aquesta campanya, aprovat amb 643 vots a favor, 17 en contra i 23 en blanc, Eduard Romeu, vicepresident del FC Barcelona, va presentar unes expectatives de 765 milions d’ingressos, la qual cosa representa un 21 per cent més respecte a la temporada passada.

El directiu va indicar que tenen com a objectius abaixar de 54 a 27 milions les despeses financeres, la qual cosa serà “la primera gran aportació” de la nova junta i que, encara que hi hagi cinc milions d’euros de benefici “simbòlics”, aquesta quantitat suposa “un canvi de direcció”.A més, han plantejat en aquests pressupostos “un escenari moderat” quant a l’assistència al Camp Nou, amb 94 milions pressupostats, però que podrien augmentar si s’arriba “al cent per cent de l’aforament”, mentre que “un dels objectius més ambiciosos” és el de la reducció de la massa salarial de 617 a 470 milions, la qual cosa suposaria “un pes del 61 per cent” sobre els ingressos. Romeu va apuntar que el club està 70 milions per sota del Pla Estratègic, “cosa que significa que és creïble”, però va advertir que els queda “molt per fer”.

“Hem de treballar molt i de forma valenta, però redreçarem això”, va recalcar.Per la seua part, Jaume Guardiola, president de la Comissió Econòmica, va remarcar que aquest pressupost té “quatre reptes”.

El primer seria el dels “ingressos vinculats a la reobertura de l’estadi”, el segon el de “la culminació del pla de reducció dels costos salarials” i el tercer seria referent als traspassos, amb l’opinió que aquests ingressos haurien de quedar “fora” del pressupost i ser una “font per a la hipotètica reducció de vendes i la millora del deute patrimonial”.El deute és de 1.350 milions d’euros i el club té un patrimoni net negatiu de 451 milions d’euros, entre altres números vermells. Però malgrat la greu situació, Laporta va ser contundent respecte a la possibilitat de convertir-se en una Sociedad Anònima Esportiva (SAD).

“Mentre nosaltres continuem dirigint el club tan sols serà dels socis del Barça.

Els grups polítics, econòmics i mediàtics que vulguin convertir-lo en una altra cosa es trobaran la bandera del Barça defensant-lo”, va sentenciar.

“Hi ha operaris vigilant que no saltin els ploms”

La vicepresidenta blaugrana Elena Fort no es va mossegar la llengua a l’hora de posar exemples sobre el mal estat del Camp Nou. Es va referir concretament a l’electricitat de l’estadi i va explicar que “la restauració no pot tenir forn perquè no hi ha capacitat”. “A més, els quadres de llums estan vigilats durant els partits per operaris perquè no saltin els ploms”, va etzibar.

El Camp Nou, amb 47.317 fans el primer dia sense restriccions

El Camp Nou va viure ahir el seu primer partit amb aforament complet des del 7 de març del 2020. L’afició no va dubtar a anar a l’estadi per donar suport a l’equip en un moment de màxima dificultat institucional i esportiva, però com ha ocorregut des de l’inici d’aquesta temporada sense arribar a completar l’aforament permès en cada moment per les autoritats. Ahir van acudir 47.317 espectadors, un 47,62 per cent de l’aforament total.

El club reconeix que estudiarà emprendre accions legals contra Bartomeu

“Quan vam arribar pràcticament no podíem pagar les nòmines.

La responsabilitat de tot això l’estan analitzant les auditories forensic, que estaran acabades en aproximadament un mes, i d’allà es derivaran les conseqüències que consideri el nostre departament legal”, va explicar Joan Laporta davant d’una assemblea que va començar amb 576 socis compromissaris dels 4.452 convocats. “Quan tinguem tota la informació de les auditories forensic convocarem una assemblea extraordinària per decidir si s’han de prendre accions respecte a la junta directiva anterior”, va anunciar el president blaugrana en aquest sentit, després d’un torn d’intervencions dels socis compromissaris en què alguns li van demanar emprendre accions legals contra la junta de Josep Maria Bartomeu.Els presents van criticar durament el llegat que els ha deixat Bartomeu i van reclamar a Laporta que exigeixi responsabilitats als anteriors gestors.

“Una acció social de responsabilitat no prosperaria perquè la Covid ho perdona tot.

El que vull, el que volem, és armar-nos de raons, no volem anar a judici i que ens ho tombin tot”, va assenyalar Joan Laporta, que va prometre una altra assemblea de compromissaris per exposar el resultat de l’auditoria interna encarregada de trobar “conductes que no hem trobat adequades”, sense que mereixin, a falta de més dades, qualificar-les d’il·legals o delictives que puguin portar a emprendre accions legals.

tracking