ELS DETALLS

El Llista allarga la imbatibilitat

Derrota amb solvència el Girona per sumar la primera victòria casolana de la temporada, després dels empats davant de Liceo i Noia || Els llistats recuperen la tercera posició i continuen invictes com els dos grans

Moment en què Uri Vives, a la mitja volta, bat Llaverola i posa en avantatge el Llista.ALBA TARRÉS

El Lleida Llista Blava va estrenar ahir el seu caseller de victòries casolanes (4-1) al derrotar amb solvència el Girona, la seua bèstia negra la temporada passada a la competició domèstica. Els d’Albert Folguera van fer un matx molt seriós i no es van deixar sorprendre com va succeir davant de Liceo i Noia, per recuperar la tercera posició de l’OK Lliga i mantenir-se invictes com Barça i Liceo.

El Girona va ser el que va portar la batuta ofensiva en els primers compassos, en els quals Martí Serra va tornar a ser clau, primer a l’aturar una doble rematada i després en un altre tret de Pujol.

El Llista va reaccionar i Selva va posar a prova els reflexos del veterà Jaume Llaverola, que 30 segons després no va poder fer res per evitar que el mateix golejador de Valls trenqués la igualada inicial amb un tret llunyà. Bruno di Benedetto a punt va estar de fer pujar el segon gol, però el seu llançament el va repel·lir Llaverola.

El Girona es va reactivar i va tenir l’oportunitat d’empatar el duel en un penal comès per Vives sobre Litus Sánchez, una infracció que va portar el llistat a la banqueta al veure la targeta blava.

El Llista es va salvar momentàniament perquè Pujol va enviar la pena màxima al pal, però el Girona sí que va treure profit de la superioritat numèrica i un minut després restablia la igualada en una gran triangulació que completava Rovira.A partir d’aquell moment el Llista es va apropiar el partit i va ser el que va gaudir de més i millors ocasions. Els atacs se succeïen gairebé sense treva davant d’un Llaverola incommensurable, que una vegada i una altra repel·lia els trets de Bruno, Folguera i Andreu Tomàs.

No va ser fins que faltaven poc més de dos minuts per arribar-se al descans que va arribar el tan buscat segon gol.

Vives es va rescabalar de la fatídica exclusió, va rebre dins de l’àrea i a la mitja volta i gairebé caient va batre el porter gironí (2-1, m.23), que encara va salvar el seu equip del tercer a l’últim minut. La segona meitat va començar amb un intercanvi de cops en el qual va sortir vencedor del Llista, que va anotar el tercer gol gràcies a la desena falta del Girona que Andreu Tomàs no va desaprofitar (3-1, m.39).

Folguera hauria pogut sentenciar un minut després, però es va trobar el travesser, i Llaverola va evitar el gol en diverses ocasions, una en un penal llançat per Vives. La sentència va arribar a 30 segons del final i quan el Girona, a la desesperada, jugava sense porter.

Selva, després d’un robatori, va marcar a porta buida. Albert Folguera va valorar molt positivament la ratxa que porta l’equip, encara invicte  després de sis jornades. “Sincerament no esperava estar en aquesta situació a hores d’ara, però hem anat fent, guanyant els partits que havíem de guanyar i sense perdre’n encara cap, podent haver guanyat els tres que vam empatar. Portem una bona dinàmica de joc, competint bé tots els partits i sent intensos, per tant estic content perquè amb el poc que hem entrenat seguim invictes i això és molt important”, va assenyalar el tècnic llistat, que espera continuar així abans de l’aturada per la disputa de l’Europeu de seleccions.

“Si podem guanyar els dos partits que ens queden abans de l’aturada gairebé tindríem la classificació matemàtica per a la Copa del Rei”, va afirmar. Sobre el matx d’ahir, va comentar que “ens ha costat molt, però l’important són els tres punts. A la segona part sabíem que tard o d’hora els acabaríem doblegant, però amb un gol es posaven en el partit. Ens han creat molts problemes”. D’altra banda, també va lamentar la bogeria del calendari. “És un disbarat, perquè ja estic pensant en el partit de dimecres i el de França de dissabte, no tens temps ni de digerir el partit, ni de provar coses ni d’entrenar, has d’anar al dia i corregir coses a la pissarra, i això és molt complicat per als entrenadors”, va concloure.