SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Ansu Fati suma més gols que Bojan i Leo amb divuit anys

N'acumula tretze, un més que el lleidatà i sis més que l'ara futbolista del PSG

Ansu Fati durant l’entrenament d’ahir del Barça.

Ansu Fati durant l’entrenament d’ahir del Barça.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ansu Fati no deixa de trencar registres des que va debutar amb el Barça i diumenge amb el València es va convertir en el futbolista amb més gols com a blaugrana abans de complir els dinou anys. Acumula tretze dianes a la Lliga, una més de les que va aconseguir el lleidatà Bojan Krkic i sis més que Leo Messi. L’ara jugador del PSG va arribar als dinou anys amb set gols, una xifra que semblava estratosfèrica el 2006.

Tanmateix, primer el va superar Bojan el 2009 i Ansu Fati és ara el rei del gol entre els joves. Koeman el va substituir diumenge al minut 59 perquè vol dosificar-lo. El vol en plena forma demà, al partit dels blaugranes amb el Dinamo de Kíev a la Champions i diumenge al clàssic contra el Madrid.

El nou 10 del Barça és imprescindible. Ansu Fati va reaparèixer amb el Llevant després de deu mesos de baixa. En va tenir prou amb uns minuts per marcar un gol, en el seu primer tir a porta.

Contra el València va recuperar la titularitat i el seu primer xut va acabar en gol. Segons les estadístiques d’Opta, Ansu és el segon jugador de la Lliga amb més efectivitat, ja que des del febrer del 2020 el blaugrana ha marcat onze gols amb només setze trets a porta. Això suposa una efectivitat del 68,7%, xifra que només supera Álex Fernández, del Cadis (75%).

L’estadística només computa als jugadors que han anotat almenys cinc gols en aquest període de temps. La renovació d’Ansu Fati és un dels temes que preocupen més l’afició del Barça, atès que acaba contracte aquesta temporada i l’acord encara no s’ha tancat. La setmana passada, Jorge Mendes, representant del jugador, va estar a Barcelona i va visitar la família del del planter, amb qui va estar reunit durant unes hores.

Al Barça hi ha pressa per anunciar l’acord, però aquest no es tancarà abans del clàssic de diumenge. La periodista Helena Condis va explicar al programa Tiempo de Juego de la Cadena Cope de diumenge que “Ansu ha dit a la plana major de l’àrea esportiva del club que ell vol quedar-se tant sí com no”. Tanmateix, Josep Maria Minguella, exagent de futbolistes, li va respondre ràpidament: “I tu creus que el germà, Ibrahima, era a Anglaterra aprenent anglès?”.

tracking