SEGRE

DEPORTES

Demanen dos anys i nou mesos de presó a Sandro Rosell

Per defraudar a Hisenda 230.591 €, xifra que l'expresident del Barça ha pagat || Va utilitzar una societat que ell mateix va constituir

Sandro Rosell.

Sandro Rosell.POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal de Barcelona Pedro Castro sol·licita al seu escrit d’acusació 2 anys i 9 mesos de presó a Sandro Rosell, expresident del Barça, per presumptament haver defraudat a Hisenda 230.591 euros el 2012, així com el pagament d’una multa de 300.000 €, segons El Periódico. La pena podria haver estat més elevada, però l’acusació pública li aplica l’atenuant de reparació del mal, ja que l’expresident blaugrana va ingressar a les arques públiques la quota defraudada i els seus interessos (287.911 euros). Segons la Fiscalia, Rosell “va idear i va executar una conducta de defraudació”, a l’afirmar que el 2002 es va dedicar a tasques de consultories i mediació, i va aportar durant l’expedient de comprovació els llibres i registres obligatoris a efectes fiscals. L’acusació subratlla que per al “gruix de les activitats”, l’expresident del Barça es va servir d’una societat constituïda tres anys abans i l’objecte social de la qual, entre d’altres, és l’organització d’esdeveniments.

Aquesta està domiciliada a casa de Rosell i no tenia “estructura empresarial per prestar els serveis”. Les cinc persones que hi van treballar, feien neteja i manteniment de l’habitatge de Rosell i d’una segona residència, segons l’acusació pública.L’escrit del fiscal subratlla que “gràcies al seu control” sobre la societat, Sandro Rosell “se’n va servir formalment” el 2012 per obtenir rendes que no va declarar en la seua autoliquidació de l’IRPF per 352.382 euros, ingressos derivats de la seua “activitat professional personal”. La companyia TOC es va limitar a “subarrendar oficines” a l’immoble que, al seu torn, tenia llogat l’acusat. El mecanisme presumptament defraudatori va consistir en l’“emissió i cobrament” de facturació per aquest import a clients que “eren del mateix” imputat.

Aquesta conducta permetia “ocultar” la retribució de Rosell pels serveis professionals que prestava a terceres persones. L’acusació pública també detalla deduccions no justificades, així com una operació immobiliària i la no-inclusió a la declaració de les rendes d’una finca.El 2019, l’Audiència Nacional va absoldre Sandro Rosell de blanquejar comissions pels drets d’audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike. L’expresident del Barça va estar 22 mesos a la presó.

tracking