El Llista perd la imbatibilitat després d'un nefast arbitratge

El Llista perd la imbatibilitat després d'un nefast arbitratge, que va deixar l'equip en inferioritat durant nou minuts a la segona meitat per tres exclusions seguides || Els lleidatans, amb 1-2, van errar dos faltes directes que haurien canviat el guió del partit

Martí Serra va estrenar la seua convocatòria per a la selecció espanyola amb una bona actuació.ALBA TARRÉS

El Llista Blava es va deixar ahir la condició d’invicte a Calafell o, més ben dit, l’hi van prendre després d’un escàndol arbitral, amb quatre exclusions lleidatanes, dos de les tres en tot just minut i mig que van obligar l’equip a jugar durant nou minuts en inferioritat. El Llista va manar en el marcador i va tenir dos faltes directes per sentenciar amb 1-2 a favor, però arran de l’empat de Miras i les tres exclusions seguides, el duel es va trencar i el Calafell en va treure profit per sumar una victòria polèmica. Com havia demanat Albert Folguera a la prèvia, el Llista va sortir valent i va obtenir el premi del gol al minut i mig de joc, gràcies a un penal comès sobre Jepi Selva, que quan anava a empalar sol davant del porter li van tocar l’estic.

La pena màxima la va transformar Andreu Tomàs de forma impecable. A la jugada següent Selva va poder anotar el segon en una empenta llistada demolidora. Però el Calafell no va tardar a reaccionar i després que Martí Serra evités l’empat en una rematada de Xaus, aquest va arribar en un altre penal forçat per Miras, que el mateix exjugador de Barça i Liceo va transformar.El partit era elèctric i només la lesió de Ferrer, que va haver de ser retirat amb un esquinç de turmell, va posar certa calma.

Xaus i Miras van tornar a posar a prova Martí i tot seguit, Bruno Di Benedetto culminava un ràpid contraatac i de fort tret tornava a posar en avantatge els lleidatans complerts els deu minuts. El Llista hauria pogut anar-se’n al descans amb un avantatge encara més gran, però Jepi Selva va topar amb el pal.La segona part ja va ser una altra història molt diferent. L’actuació arbitral ho va revolucionar tot i va treure del partit el Llista.

Abans del desencadenant, els d’Albert Folguera gairebé haurien pogut sentenciar el partit, però de nou van estar negats a bola aturada. Fins a dos faltes directes van errar en un espai de 20 segons. Primer Andreu Tomàs, després de l’exclusió d’Escala, i després Selva a la desena falta acumulativa del Calafell.

El Llista tampoc va aprofitar els dos minuts que va estar en superioritat numèrica, període en què a punt va estar d’encaixar un gol, que Martí per fortuna va evitar.Però arran de la diana de l’empat de Miras, en una enorme jugada personal, el Llista va embogir i els àrbitres hi van ajudar. Una exclusió de Bruno per enderrocar suposadament un rival, quan ni tan sols el va arribar a tocar. Només havien passat 45 segons quan els col·legiats van tornar a excloure un altre jugador llistat, ara Vives, en una altra acció ni de bon tros punible, i en la mateixa jugada van enviar a la banqueta Andreu Tomàs, aquest per protestar.

En tot just minut i mig, el Llista va tenir tres exclusions que el van deixar en inferioritat durant nou minuts. A tot plegat es va afegir que la falta directa de la segona targeta blava la va transformar Gabarró en el 3-2 que seria definitiu.Durant el temps que va estar amb un jugador menys a la pista, el Llista no només va resistir, sinó que va poder fins i tot anotar. D’ocasions no li’n van faltar, com una altra falta directa que Vives tampoc va aprofitar poc abans que patís la segona exclusió.

Ja en igualtat d’efectius, el Llista va reclamar una blava a un rival per haver enderrocat Selva quan ja encarava cap al porter, però els col·legiats tenien clar ahir que la victòria no es mouria de Calafell, que comparteix el patrocinador que aquest any dona nom a l’OK Lliga.

La Paeria intentarà que el Llista-Reus ja es jugui a l’Onze de Setembre

Una vegada confirmat que l’Onze de Setembre deixarà de ser un centre de vacunació a partir de l’1 de desembre, la Paeria confia ara a agilitzar els treballs de desmantellament i adequació de la instal·lació perquè el primer duel com a local que ha de jugar el Llista després de l’aturada de seleccions, prevista per al 5 de desembre contra el Reus Deportiu, ja es disputi al pavelló. “Estaria molt bé que contra el Reus es pogués jugar ja a l’Onze de Setembre.

Sabem que necessiten almenys dos setmanes prèvies per entrenar-se sobre el parquet abans de jugar el primer partit, així que la nostra intenció és que cap al 20 de novembre ja podrien entrenar-s’hi, ni que els operaris encara estiguessin treballant. Això seria idoni”, va assenyalar Ignasi Amor, regidor d’Esports. Quant a la pista exterior, Amor també va reconèixer el seu deteriorament i que necessita una actuació urgent.

“Estem mirant amb el departament d’Urbanisme quant pot costar l’obra, perquè l’ideal seria posar-hi terratzo i també cobrir la pista”, va assenyalar.

“Les blaves que veuen tant Bruno com Vives són un escàndol”

Albert Folguera no podia ocultar al final del partit la indignació que portava a sobre per l’arbitratge que va patir ahir l’equip. “Si ha carregat el partit ell sol”, deia el tècnic amb referència a un dels col·legiats, Ignasi Galan.

“Em queixo especialment de les dos blaves que veuen Bruno i Vives, que són un escàndol, perquè no són ni falta. Un rellisca i cau, i Bruno no l’arriba ni a tocar, i a l’altra acció, Oriol s’anticipa al jugador i li pren la bola, sense haver-hi a penes contacte, i li treu una blava. És escandalós, no havia viscut mai una cosa tan descarada”, va afegir el tècnic llistat.

Folguera, no obstant, va reconèixer que si haguessin estat més encertats en les jugades a bola aturada, el guió hauria estat un altre. “Si haguéssim marcat una de les dos faltes directes que hem tingut això no hauria passat, estic convençut que no hi hauria hagut ni targetes blaves”, va assenyalar. “Si me’n vaig d’aquí perdent perquè han estat superiors, doncs d’acord, ho accepto, però fer-ho d’aquesta manera m’indigna molt”, va afegir.