SEGRE

La Paeria trasllada a Esteve el seu "malestar" per la situació del Lleida i l'acusa de "deslleialtat institucional"

Ignasi Amor desmenteix la majoria de punts d'un comunicat del club després d'una reunió entre ambdues parts

El Lleida Esportiu va patir un escorcoll per part de la Guàrdia Civil i Inspecció de Treball el 5 d’octubre.

El Lleida Esportiu va patir un escorcoll per part de la Guàrdia Civil i Inspecció de Treball el 5 d’octubre.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor d’Esports de la Paeria, Ignasi Amor, ha sortit al pas d'un comunicat que el Lleida Esportiu ha fet públic després de la reunió que han mantingut aquest dijous el propi Amor i l'actual president del club, Jordi Esteve. El regidor ha lamentat "profundament" la "deslleialtat institucional" del president del Lleida Esportiu, "atès que ha fet una comunicació oficial sobre el contingut de la reunió amb una informació que no s’ajusta de cap manera a la realitat".

En aquest sentit, Amor ha explicat que li ha traslladat a Esteve "el malestar del conjunt de la corporació per la situació actual del club", amb el qual té subscrit un conveni de col·laboració, especialment per "la repercussió negativa que aquesta situació te en relació amb la imatge de la ciutat".

A més, el regidor ha desmentit que s'hagi establert un termini "perquè l’Ajuntament exposi al club “tots els projectes d’àmbit local tant socials com econòmics dins de l’àmbit privat i/o empresarial que ha rebut durant els darrers 11 anys i que s’hagin interessat pel projecte identitari del futbol lleidatà”, tal com diu el comunicat del Lleida (vegeu al final). "En tot cas, hauria de ser el club qui informés sobre aquests projectes", afegeix Amor.

El regidor afirma que tampoc és cert que s’hagi establert “una pauta periòdica de reunions entre l’Ajuntament i el Club Lleida Esportiu” i assegura, de fet, que no s'ha concretat cap trobada.

En relació amb el manteniment de les instal·lacions i, més concretament, de la gespa, el regidor "ha insistit en l’obligació del club en relació amb el manteniment ordinari, segons s’estableix en el conveni subscrit entre ambdues entitats".

La Paeria explica que Jordi Esteve ha reclamat en aquest reunió el pagament de les subvencions que l’ajuntament té retingudes perquè el club no ha acreditat estar al corrent dels pagaments a la Seguretat Social i a l’Agència Estatal de l’Adminitració Tributària, al·legant que complia les condicions per rebre-les. Aquestes subvencions sumen un total de 238.371 euros, corresponents als anys 2018, 2019, 2020 i 2021, per la substitució de la gespa del Camp d’Esports. Amor ha recordat que, fins a la data, el club no ha acreditat les condicions per rebre-les. No obstant, se li ha garantit que, tan aviat com acrediti estar al corrent de le seves obligacions, se li faria el pagament corresponent, segons explica el regidor d'Esports

S’ha acordat un termini de 3 setmanes perquè el club presenti les corresponents certificacions. En cas que el club no pugui acreditar estar al corrent d’aquestes obligacions, l’ajuntament analitzarà la continuïtat de l’actual conveni de col·laboració.

Esteve ha exposat que el seu projecte esportiu passa per reforçar els equips de la base, utilitzant el camp annex al Camp d’Esports com a camp d’entrenament d’aquests equips. Amor li ha manifestat que aquesta opció només era viable subtituint la gespa natural del camp annex per una d’artificial, i que aquesta substitució no estava prevista ni a mig ni a llarg termini, "atès que les prioritats de renovació de la gespa dels camps municipals són unes altres".

El punt del comunicat del Lleida que Amor sí ha reconegut com a cert és que "la reunió s’ha desenvolupat en un to constructiu i positiu per ambdues parts".

El comunicat del Lleida Esportiu:

tracking