SEGRE

HOQUEI PATINS COMPETICIÓ

Del Llista de Mèxic al Vila-sana

Dafne Cuautle s'entrenarà amb el filial

Dafne, al centre, al costat de Cata Martínez i Sandra Cohelo.

Dafne, al centre, al costat de Cata Martínez i Sandra Cohelo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mexicana Dafne Cuautle s’ha convertit en la primera jugadora sorgida del filial que té el Lleida Llista a Mèxic que creua l’oceà per jugar a Europa, concretament al filial del Club Patí Vila-sana. Des del 2017, quan es va segellar un acord de vinculació entre el Llista i els Halcones de Ensenada, que van rebatejar el seu nom amb el del club lleidatà, les accions s’havien centrat únicament en la formació. Aquell mateix any, un grup de 27 nens i 22 nenes van venir a Lleida per fer un stage, i l’any passat, poc abans que esclatés la pandèmia del coronavirus, Enric Duch, jugador i entrenador de la base del Llista i fill del president, va fer un campus de tecnificació a Mèxic.

Dafne, de vint-i-un anys, ha apostat clarament per l’hoquei patins i ha decidit aparcar durant un any els estudis de medicina per millorar el seu nivell al Vila-sana. La intenció és quedar-se fins al final de temporada i de moment ha començat a entrenar-se amb el filial del club del Pla, que la té allotjada a la seua residència amb altres jugadores estrangeres del primer equip. “M’han acollit molt bé i em sento molt còmoda.

Espero aprendre el màxim que pugui i poder arribar a jugar en competició oficial, però això ja dependrà del club”, va assenyalar Dafne, que té dos reptes a curt i llarg termini. “Ser aquí em permetrà preparar-me per si Mèxic acaba portant un equip femení als Jocs Panamericans d’aquest any i als World Roller Games de l’Argentina del 2022”, va explicar la jugadora mexicana, que no descarta fer carrera a Espanya en el futur. “M’agradaria, però llavors intentaria reprendre els estudis de medicina”, va reconèixer la jove esportista.

El Llista demana la retirada de les targetes blaves a Bruno i Vives

El Llista Blava va firmar sota protesta l’acta del partit de dimecres passat a la pista del Calafell, que va perdre per 3-2 després d’una actuació arbitral escandalosa, que va excloure tres jugadors llistats de forma consecutiva en poc més d’un minut. El club entén que dos d’aquestes targetes blaves van ser exagerades, concretament la que va veure Bruno Di Benedetto i la primera de les dos que li van mostrar a Oriol Vives, que ja acumula quatre blaves i en cas de no prosperar la reclamació, no podria jugar dimarts vinent amb el Voltregà, l’últim partit abans de l’aturada d’un mes per l’Europeu de seleccions. Bruno, per la seua part, és a una targeta de la suspensió.

tracking