SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

La Paeria adverteix el Lleida Esportiu que si no paga els deutes pot quedar-se sense estadi

Dona tres setmanes de termini o altrament analitzarà la continuïtat del conveni d'ús de l'estadi

L’entrenador, Gabri, amb el president del Lleida, Jordi Esteve, durant l’entrenament d’ahir.

L’entrenador, Gabri, amb el president del Lleida, Jordi Esteve, durant l’entrenament d’ahir.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha donat al Lleida Esportiu un termini de tres setmanes per “estar al corrent” de les seues obligacions o, en cas contrari, està disposat a “analitzar molt seriosament la continuïtat del conveni de col·laboració” entre les dos parts, que permet al club la utilització del Camp d’Esports, va afirmar l’alcalde Miquel Pueyo. El regidor d’Esports, Ignasi Amor, acompanyat del coordinador d’Esports, Àngel Vidal, i l’assessor tècnic especial d’alcaldia, Juanjo Falcó, es va reunir ahir a la Paeria amb el president del Lleida, Jordi Esteve.

Amor va traslladar al dirigent “el malestar del conjunt de la corporació per la situació actual del club” i va lamentar la “repercussió negativa que aquesta situació té en relació amb la imatge de la ciutat”, segons va expressar una nota del regidor amb la qual desmentia la que al seu torn va fer el club (vegeu el desglossament), després de la reunió.

El regidor va lamentar “la deslleialtat institucional del president del Lleida” perquè la comunicació que va fer el Lleida contenia “informació que no s’ajusta de cap manera a la realitat”. En relació amb l’impagament de nòmines, cosa que ha deixat jugadors en situació límit, Esteve va explicar que la primera nòmina acostumen a cobrar-la a finals de setembre i que hi havia un retard en el cobrament que el club solucionaria en “dos o tres setmanes”. Aquesta situació ha portat la Paeria a oferir els seus serveis socials als membres de la plantilla que ho necessitin (vegeu SEGRE d’ahir).El consistori va negar que, com diu la nota del club, la Paeria els hagi d’exposar en un termini de seixanta dies els projectes que s’hagin interessat pel club.

“En tot cas, hauria de ser el club el que informi sobre aquests projectes”, assenyalava la Paeria, que desmentia també que s’hagués establert una pauta periòdica de reunions. Jordi Esteve va reclamar el cobrament de les subvencions que l’ajuntament té retingudes perquè el club no ha acreditat estar al corrent de pagament amb Seguretat Social i Hisenda. El president va assegurar que el club compleix les condicions per rebre-les, per la qual cosa se’l va citar a presentar, en un termini de tres setmanes, els corresponents certificats i, si en efecte no té deutes amb aquestes institucions, la Paeria li pagarà els 238.371 euros que té retinguts, corresponents a les subvencions de 2018, 2019, 2020 i 2021.També es va reclamar al club que compleixi l’obligació que té per conveni de fer el manteniment de la gespa, a la qual cosa Esteve va respondre que es fa un manteniment bàsic, d’acord amb la categoria en la qual juga i va demanar a la Paeria que col·loqui gespa artificial a l’Annex, cosa que no té prevista.

El PSC va lamentar en una altra nota que la Paeria no hagi convocat encara la comissió de seguiment sobre el compliment del conveni. Per la seua banda, aficionats han convocat una protesta contra la directiva del Lleida, diumenge a les 12.00 a la plaça Paeria.

El club insinua al consistori que està obert a escoltar ofertes Al comunicat que va emetre el club i que va ser desmentit posteriorment, pràcticament punt per punt, per la Paeria, el Lleida va afirmar que les dos parts havien establert un terme de “seixanta dies perquè des de l’ajuntament s’exposin al club tots els projectes d’àmbit local, tant socials com econòmics dins de l’àmbit privat o empresarial” que s’hagin interessat “pel projecte identitari del futbol lleidatà” en aquests onze anys o els que pugui rebre durant aquest termini. Fonts de la Paeria van explicar que Esteve es va mostrar obert a escoltar les ofertes interessades a adquirir el club de futbol.

AFE veu risc de no acabar el curs si segueixen els impagaments L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va reconèixer ahir a SEGRE que el Lleida pot ser exclòs de la Lliga si no soluciona els impagaments. “Sí, hi ha aquesta possibilitat. Si la situació actual d’impagament segueix, pensem que el club no acabaria la temporada en competició.” La mateixa font va afegir que, posats en contacte amb la plantilla, “la nostra recomanació és que reclamin les quantitats degudes a través dels cursos establerts legalment i emprenguin les accions necessàries per aconseguir-ho”. Arran de la denucia dels impagaments, “el club haurà de donar solució als jugadors”, van assenyalar.

tracking