SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Ansu Fati: “El meu somni sempre ha estat triomfar al Barça”

Ansu Fati admet després de firmar la renovació fins al 2027 que tenia més ofertes

El president Joan Laporta al costat d’Ansu Fati, ahir durant l’acte de renovació del futbolista.

El president Joan Laporta al costat d’Ansu Fati, ahir durant l’acte de renovació del futbolista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ansu Fati va reconèixer que va tenir altres ofertes però que “sempre” va voler seguir al club, a la roda de premsa que es va celebrar a l’Auditori 1899 del Camp Nou per oficialitzar la seua renovació fins al 2027, amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros. “Sempre ha estat el meu somni triomfar aquí i continuar creixent al Barça i per sort ho puc seguir fent”, va dir Ansu Fati, que complirà 19 anys el proper dia 31 i que va estar acompanyat per la família i pel seu agent, Jorge Mendes. Va afegir que “des del primer dia” li va dir a Mendes que la seua “primera opció” era quedar-se “al Barça i ell ho va entendre a la perfecció”.

Sobre el clàssic de diumenge, es va mostrar optimista: “Cal estar preparat per als grans partits i estic molt tranquil perquè sé que l’equip ho donarà tot per emportar-nos la victòria. Confio en l’equip, encara que és cert que hem de millorar. Però en un clàssic no hi ha favorits i juguem a casa, que és un factor a favor.”Sobre el 10 que llueix va dir: “Estic molt agraït al club i als capitans que hagin confiat en mi en aquest sentit.

Jo estava disposat a agafar aquest dorsal perquè al final estic al Barça i has d’estar preparat per a tot. Per a mi no és una pressió, és una motivació més. Ningú igualarà el que ha fet Leo”, va argumentar, i va afegir que la lesió ja està “oblidada”.Per la seua part, Joan Laporta es va mostrar exultant per la renovació: “Per a nosaltres era molt important com a club regularitzar la seua situació.

L’hem anat formant i ara té una maduresa i un talent futbolístic superlatiu. Està marcat per seguir pel camí de la glòria. Els seus objectius en el món del futbol són il·limitats.” Va afegir que se l’ha “d’ajudar”, deixar-li fer “el seu camí” i “no pressionar-lo”.

“Per sort, compta amb una família que l’acompanya i que l’ajuda a tocar de peus a terra”, va apuntar.Respecte que pot convertir-se en una nova icona per al Barça a nivell comercial, Laporta va ser caut: “Va ser posar-li el 10 a Ansu Fati i començar a vendre samarretes. Però l’esperit de l’equip ha d’estar per sobre de les individualitats. De cara als patrocinadors, tenim estudis que valoren aquesta idiosincràsia del club.” Respecte al clàssic de diumenge, va dir: “Jo tinc bones sensacions, veig que l’equip ha anat millorant i estem recuperant lesionats com el mateix Ansu Fati i Agüero”.

El Girona trenca la mala ratxa i venç 1-2 el Mirandés

El Girona va acabar amb una ratxa de quatre jornades sense guanyar després d’assaltar Anduva (1-2), gràcies als gols de Bustos i Bueno, tot i que, malgrat la victòria al camp del Mirandés, encara segueix en llocs de descens.

El Saragossa no va passar de l’empat a la Romareda, 1-1, en la visita de la Ponferradina. I l’Almeria va tornar a vèncer dos jornades després al derrotar la Reial Societat B (3-1), en un matx que permet als andalusos recuperar el liderat després de l’entrepussada de l’Sporting a Cartagonova dimarts.

El fiscal demana 10 mesos de presó i multa de 75.000 € per a Benzema

Deu mesos de presó exempts de compliment i 75.000 euros de multa.

Aquesta és la pena que la Fiscalia va sol·licitar ahir contra Karim Benzema, acusat de ser còmplice d’un xantatge el 2015 a qui era el seu company de selecció Mathieu Valbuena, en un judici que acabarà avui.Fonts judicials van indicar que és “altament probable” que el veredicte es conegui avui mateix, cosa que podria ser perjudicial per al madridista si fos condemnat. La raó és que en plena carrera per la Pilota d’Or, per a la qual és un dels candidats, Benzema veuria el seu nom embolicat en un assumpte tèrbol, a dos dies que diumenge es tanqui el termini de votació per a aquest prestigiós guardó. El jugador va rebre malament la petició de la Fiscalia contra ell.

“Està sorprès i escandalitzat”, va dir el seu advocat, Sylvain Cormier, que va acusar el Ministeri Públic d’aprofitar la fama del seu client per aconseguir més repercussió del cas. “La notorietat de Benzema, segons el fiscal, ha de permetre condemnar-lo sense proves i demanar penes mes severes que per als altres”, es va queixar el lletrat, que va insistir que “no hi ha cap prova” de la culpabilitat del futbolista. La Fiscalia creu que sí i per això va sol·licitar una pena de presó, encara que només aniria a la presó en cas de reincidència.

‘Els Segadors’ tornarà a sonar al Camp Nou

Els Segadors tornarà a sonar aquest diumenge al Camp Nou, coincidint amb la visita del Madrid. Laporta ha revertit els canvis de protocol que va fer Bartomeu, de manera que el clàssic el presidirà el president Pere Aragonés i sonarà l’himne català, absent des del 2015. També hi haurà un mosaic.

Jordi Alba, dubte per al clàssic per un esquinç

Jordi Alba és dubte per al partit de diumenge contra el Madrid a causa d’un esquinç de turmell que es va fer dimecres. La plantilla es tornarà a entrenar avui després de tenir ahir festa.

Empat del Betis i triomf de la Reial Societat

El Betis va empatar 1-1 amb el Bayer Leverkusen i la Reial Societat va guanyar 0-1 al camp de l’Sturm Graz, en partits de la Europe League.

Per la seua part, Jose Mourinho va encaixar la pitjor derrota de la seua carrera al perdre la Roma 6-1 al camp del Bodo Glimt noruec.

La selecció femenina guanya Marroc 3-0

La selecció espanyola femenina de futbol va allargar la ratxa de partits seguits vencent i sense encaixar fins als 13, a l’imposar-se per 3-0 en un amistós amb Marroc disputat a Càceres.

El Barça de bàsquet rep avui el Zenit rus

El Barça rep el Zenit al Palau Blaugrana (21.00) en la cinquena jornada de l’Eurolliga, a la qual arriba invicte després de dos triomfs en la pròrroga i en un duel en què intentarà doblegar l’equip rus, entrenat per Xavi Pascual.

El Madrid va guanyar ahir 70-69 el Fenerbahçe.

tracking