SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Koeman: “No tinc por del Madrid, juguem a casa”

El tècnic diu que “no hi ha un clar favorit” en el primer clàssic post-Messi

A la imatge, l’acte de celebració dels 50 anys del Palau.

A la imatge, l’acte de celebració dels 50 anys del Palau.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del Barcelona, Ronald Koeman, va assegurar no estar espantat per la visita del Reial Madrid avui al Camp Nou (16.15/Movistar LaLiga), fins i tot sabent que, si el seu equip pateix una severa derrota en el clàssic, el seu càrrec podria perillar. “No sé si la gent té desconfiança, però nosaltres no. No hi ha un clar favorit.

Juguem a casa, tenim la gent del nostre costat. No tinc por”, va manifestar en roda de premsa Koeman, que va recordar que “en un clàssic no hi ha un clar favorit”. “Cap dels dos podem sorprendre. El Madrid és un equip experimentat que sap portar el partit i nosaltres prioritzem la posició de pilota. Ells juguen bé a la contra. En diversos partits ens han fet mal en aquest sentit”, va analitzar el preparador neerlandès.Per a Koeman, la clau serà tenir “un bloc amb bona possessió de pilota i tenir profunditat i efectivitat”.

La seua previsió és que “els dos equips” no creïn gaires oportunitats i per això “cal tenir efectivitat”, una cosa que va trobar a faltar dimecres contra el Dinamo de Kíev. “És important guanyar, i ens donaria molta confiança amb tots els canvis que estem fent i amb els joves que estan entrant”, va sentenciar el tècnic del conjunt blaugrana. Però va puntualitzar que no sent “que sigui un examen” per a ell ni per al Barça.

En aquest sentit, va dir que no “li fa falta dir al presi (Laporta) cada dia” que segueix. “Em sento avalat però ja sé que tot depèn dels resultats”, va admetre.Respecte al duel entre els joves Ansu Fati i Vinícius Júnior, Koeman es va esplaiar: “Són jugadors que estan demostrant molt. Van pel bon camí. Ansu cal deixar-lo tranquil perquè es pugui recuperar i tenir el físic i el ritme que necessita cada jugador".

Sobre Jordi Alba, que finalment va entrar a la convocatòria després de recuperar-se de l’esquinç de turmell que va patir davant del Dinamo, va explicar que “és veritat que va tenir unes molèsties”, però que ahir “va entrenar normal i està per jugar”.

Per la seua part, el tècnic del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, va dir que sempre cal tenir “preocupació i por”, ja que, si no n’hi tens, “t’enfrontes al lleó pensant que és un gat”, i va apuntar que és un partit especial i que ja és “temps” que aconsegueixi la seua primera victòria com a entrenador a l’estadi blaugrana. “No hi ha Messi, però té altres jugadors amb diferents característiques. Els joves del Barça són fantàstics”, va dir Ancelotti, que va convocar Benzema, Carvajal i Hazard.

El neerlandès, ratificat per Laporta

Joan Laporta, que en les últimes setmanes ja havia reiterat la confiança en Ronald Koeman, va tornar a mostrar públicament suport al tècnic neerlandès abans de celebrar ahir els 50 anys del Palau Blaugrana. “Sí, sí, per descomptat que Koeman continuarà després del clàssic”, va respondre el dirigent blaugrana després de ser preguntat per si continuaria confiant en ell passés el que passés avui contra el Reial Madrid.

Llum verda al finançament de l’Espai Barça

L’Assemblea General de Socis Compromissaris del Barcelona va aprovar que la junta directiva de Joan Laporta demani un crèdit de 1.500 milions d’euros per poder finançar l’Espai Barça, encara que el president va anunciar que aquesta decisió haurà de ser ratificada en un referèndum en el qual participaran tots els socis del club.

Ahir es va reprendre l’assemblea ajornada diumenge passat. El crèdit hauria de tornar-se en trenta anys, amb cinc de carència fins que estiguin finalitzades les obres, i es pagaria amb part dels mateixos ingressos addicionals que generaria l’Espai Barça. Les obres del Camp Nou començarien l’estiu de l’any 2022 i acabarien a finals del 2025, dos anys abans que s’acabés el nou Palau Blaugrana.

Per una altra banda, l’assemblea va aprovar tots els canvis als Estatuts del club proposats per la junta directiva, com ampliar el màxim nombre de directius o suspendre temporalment l’autocontrol econòmic per evitar pèrdues, a excepció d’un únic canvi rebutjat, per dos vots, com és la relació entre club i les seues penyes. Aquest punt va suscitar polèmica.

tracking