Primera derrota del Cadí la Seu

El Cadí perd la condició d'invicte al caure en el derbi amb un Girona que no va poder sentenciar fins a l'últim quart || Les lleidatanes es van encallar a la recta final en un brillant partit que va fer vibrar un Palau ple per primer cop en vint mesos

El Palau va registrar un ple per primera vegada en vint mesos.

El Palau va registrar un ple per primera vegada en vint mesos.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí va perdre la condició d’invicte al perdre ahir al derbi amb el Girona (55-65), un duel que les visitants van sentenciar gràcies a la intensa defensa als compassos finals. En un Palau ple per primer cop des del febrer del 2020, els aficionats van poder disfrutar d’un gran partit, la diferència final del qual no reflecteix l’entrega de les lleidatanes. Va ser durant el primer quart quan el Cadí va mostrar la millor versió, al passar per sobre del Girona.

El conjunt de Bernat Canut es va posar 12 punts a dalt després d’un parcial de 7-0 que va culminar un triple de Raventós (22-10). La base de Santa Eulàlia de Riuprimer va establir els 14 punts d’avantatge abans que la veterana Laia Palau tanqués l’acte inaugural amb el 24-12. Els papers es van intercanviar al segon quart, amb un Girona molt més agressiu en defensa.

Canut va intentar frenar la sagnia, però a falta de 3:59 per al descans, les visitants van empatar després d’un parcial de 0-7 (28-28). La igualtat va ser la tònica fins que els equips es van encaminar als vestidors, amb un ajustat 34-36.El Cadí va agafar les regnes a l’inici del tercer parcial, gràcies a l’encert des de la línia exterior de Pivec i Peña. Tanmateix, la qualitat de les gironines era molt difícil de contrarestar.

Les urgellenques es van mantenir al davant al marcador fins a entrar a l’últim acte amb una mínima renda de 3 punts (49-46) després d’un nou triple de Pivec. L’equip de Canut va tenir excessius problemes per anotar en l’arrancada dels deu últims minuts i el Girona ho va aprofitar per capgirar el marcador. El tècnic lleidatà va haver d’aturar el duel a falta de 6:19 per al final i el 49-51.

La primera cistella va ser de Tunstull, quan gairebé havien passat cinc minuts. Va ser llavors quan el Girona va fonamentar les bases de la victòria al Palau. Un parcial de 0-8 culminat per Burke va deixar l’encontre molt costa amunt a falta de 2:54 (51-59).

Les locals es van veure superades per la intensa defensa visitant, que va anul·lar qualsevol intent de cistella. Quatre punts seguits d’Etxarri van posar emoció als compassos finals. Però al Cadí se li va esgotar la gasolina.

El Girona va donar un últim impuls i va sentenciar amb 6 punts seguits. Una diferència de 10 punts massa àmplia per a la imatge que van donar les urgellenques davant d’un dels equips més potents de la Lliga. El dissabte 30 (18.15), el Cadí visita la pista del cuer Bembibre, que encara no coneix la victòria.

Canut: “A l’últim quart ens ha castigat molt la seua defensa”

Bernat Canut va assenyalar després del partit que “hem començat amb energia, que era el que volíem, bé en atac i bé en defensa. Durant el segon quart se’ns n’han anat les idees i hem començat a perdre l’ordre, a precipitar-nos en els tirs, la qual cosa ha propiciat que el Girona pogués córrer més. Ho hem intentat solucionar durant el descans i crec que hem fet un molt bon tercer quart.

A l’últim ens ha castigat molt la seua defensa i hem estat massa egoistes amb la pilota”. El tècnic del Cadí la Seu va afegir que per guanyar el següent encontre “cal fer una bona setmana d’entrenaments. És normal que estiguem enfadats, però a partir de dilluns ens hi hem de posar”.

Sanku intenta explicar al col·legiat una acció a l’àrea de l’Europa.

Sanku intenta explicar al col·legiat una acció a l’àrea de l’Europa.CARLES MIRANDA