ATLETISME CARRERES POPULARS

Mollerussa supera els 400 atletes a la Mitja Marató

Victòries de Rosa Mari Carulla i Muhammad Lamin en la tornada de la prova

Un moment de la Mitja Marató de Mollerussa, que va tornar a celebrar-se ahir després de suspendre’s l’any passatAJUNTAMENT DE MOLLERUSSA

La Mitja Marató de Mollerussa va tornar ahir amb una participació superior als 400 atletes, entre les dos distàncies de la jornada, després que l’any passat no pogués celebrar-se aquesta emblemàtica prova, suspesa a causa de la pandèmia. En aquesta 33 edició de la prova, organitzada per l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell i l’Associació Atlètica Xafatolls, va destacar també la bona actuació del club organitzador, que es va adjudicar set dels dotze calaixos possibles dels podis. El triomf en la Mitja Marató va ser per a Rosa Mari Carulla, de l’Altan Wear i de l’atleta independent Muhammad Lamin.

Carulla es va emportar la victòria en la categoria femenina amb un temps d’1h24:25 i va estar acompanyada al podi per Elisa Lladós, del Clos Pons Thai Runners, que va parar el crono en 1h:32:12 i de la independent Anna Giné, tercera amb 1h:35:17.A la categoria masculina es va imposar Lamin, amb un registre d’1h:07:02, superant a la meta per molt poc l’atleta local Ricard Pastó, del Xafatolls, que va entrar amb 1h:07:15. La tercera posició va ser per al també atleta del Xafatolls Bernat Vaqué, que va firmar un temps d’1h:12:37.El domini del Xafatolls es va fer patent en les curses dels cinc quilòmetres, amb ple al podi masculí i dos dels tres calaixos del femení. En dones va vèncer Núria Tilló, del Xafatolls, amb un temps de 17:13, seguida de Laura Sánchez, de l’Esportiu Penedès, segona amb 19:25, i la tercera posició va ser per a la també atleta del club local Sònia Sans, amb 19:43.L’equip de la capital del Pla d’Urgell va copar el podi masculí.

A Pau Aigudé, guanyador amb un temps de 15:39, el van acompanyar Roger Mirabet, segon amb 15:45 i Roger Estradé, tercer amb 15:48. El Xafatolls es va emportar la victòria per equips.Aquesta edició estrenava recorregut, amb tretze quilòmetres per un circuit urbà homologat per la Federació Catalana de Mitja Marató.