Primer triomf del Borges

El conjunt de les Garrigues s'imposa al derbi amb el Mollerussa gràcies a una bona primera meitat || Patrick i Juclà van decantar la balança per als locals

Un jugador del Borges i un altre del Mollerussa disputen la pilota al duel d’ahir.JORDI ECHEVARRIA

El Borges es va imposar per 2-0 al derbi lleidatà de la jornada amb el Mollerussa i va aconseguir la primera victòria del curs, amb un gran primer temps en el qual va marcar els dos gols i un segon més dominat pel Mollerussa, però sense ocasions clares. El matx va començar amb un Borges molt actiu i amb una pressió alta per recuperar ràpidament la pilota a l’equip visitant. Així doncs, les primeres ocasions no van tardar a arribar.

La primera, al minut 8, quan entre Pau Bosch i la defensa del Mollerussa van desbaratar una triple ocasió local, a les botes de Patrick, Xavi Sànchez i Èric. Al minut 15, va respondre el Mollerussa amb la primera ocasió: una falta a la frontal llançada per Putxi, que va sortir vorejant el pal de la porteria de Xammar.Va ser al minut 24 quan el Borges va trencar la igualtat en el marcador. Èric va posar una centrada des de la dreta que va rematar Xavi Sànchez amb una mitja tisora i Patrick va empènyer a la xarxa al límit de l’àrea petita (1-0).

Al Mollerussa li va costar reaccionar i només va tenir una tímida aproximació al minut 32, amb un xut de Jofre molt desviat, mentre que el Borges va continuar molt intens buscant el segon.L’equip de les Garrigues ho va poder aconseguir al minut 35, amb un tir d’un Xavi Sànchez molt actiu que va haver de treure la defensa visitant sobre la línia. Al cap de sis minuts va arribar el segon gol dels locals, després d’una altra bona jugada d’Èric per la dreta, que va rebutjar la línia defensiva del Mollerussa i Juclà va aprofitar per rematar a gol des de la frontal de l’àrea (2-0). Després del descans, el conjunt d’Alexis Pintó va reaccionar i va generar ocasions per escurçar distàncies.

La més clara va ser al 66, quan Xammar va aturar una bona ocasió de Trota. Al tram final del partit, el Mollerussa va mantenir la possessió, però no va generar tantes ocasions com al primer tram de la segona meitat i ho va acabar pagant amb la derrota en el derbi, que va decidir el Borges en una gran primera meitat.

“L’encert que no vam tenir abans, l’hem tingut avui”

“Sabíem que era qüestió de temps que arribessin els resultats.” Aquestes van ser les paraules de l’entrenador del Borges, Ivan Cristino, després de la primera victòria de la temporada.

“Hem competit molt bé, sabíem que ens generarien ocasions, però que si defensàvem bé, en tindríem alguna. L’encert que no vam tenir abans [en les anteriors jornades] l’hem tingut avui”, va afegir Cristino.Per la seua banda, el tècnic del Mollerussa, Alexis Pintó, va reconèixer que al primer temps “no hem estat fins amb la pilota i hem fet el que volia el nostre rival. No hem entrat al partit amb la concentració que exigia i ho hem acabat pagant”.

A més a més, Pintó va destacar que han “d’aprendre de la derrota i a cuidar els detalls, en una categoria tan igualada com aquesta”.