SEGRE

ELS DETALLS

Un Barça sense punch

El Madrid s'endú el primer clàssic post-Messi, en què els blaugranes s'esgoten després de fallar a la rematada en un Camp Nou que recupera l'esplendor després de la pandèmia || Duel amb poques ocasions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Madrid es va emportar el primer clàssic post-Messi (1-2) amb un gol d’Alaba a la primera meitat que el Barça, tan voluntariós com inofensiu, va ser incapaç de remuntar. Lucas Vázquez i Agüero van anotar a l’afegit, en un duel igualat i amb poques ocasions de gol. El projecte blaugrana queda de nou tocat, amb la parròquia trista i descoratjada, l’entrenador sempre a la corda fluixa i la plantilla, capcota i limitada.

Va sortir el Barça a buscar a dalt el Madrid des de l’inici, amb moltes ganes d’agradar a un Camp Nou pràcticament ple, que ahir recuperava tota l’esplendor per primera vegada des de la pandèmia. Així doncs, els vint primers minuts van ser de clar domini local, fins que el conjunt blanc va començar a desemmandrir-se i Vinicius a activar-se per la banda esquerra per començar a sembrar el dubte a la defensa blaugrana.En la primer aparició a l’àrea, el brasiler va reclamar un penal inexistent i l’àrbitre li va advertir que no tornés a tirar-se. I poc després, el Barcelona tindria la primera ocasió del matx en una jugada per l’esquerra de Memphis que va acabar amb la pilota a les botes de Dest.

El lateral nord-americà, que ahir actuava de nou com a extrem, va enviar inexplicablement l’esfèric als núvols amb Courtois pràcticament batut.Al contrari que el Reial Madrid, que en la primera arribada clara, superada la mitja hora, només va necessitar enllaçar quatre passades en una contra perquè Alaba afusellés de xut creuat amb l’esquerra Ter Stegen per posar el 0-1.Ancelotti, que va repetir l’onze que va golejar el Xakhtar, va tenir clar el guió des del primer minut: aguantar les tímides envestides del rival i fer-li mal al contraatac.Piqué va poder empatar poc després, però va rematar de cap massa creuat un córner botat per Memphis, i Alaba va tapar un tret d’Ansu Fati, després d’assistència de Jordi Alba, poc abans del final de la primera meitat.

Els únics blaugranes que es van ‘salvar’ d’un fluix partit van ser Busquets, Gavi i Gerard Piqué

El Kun Agüero va aconseguir el primer gol com a jugador barcelonista, tot i que va ser insuficient

Koeman va moure la banqueta al descans, al donar entrada a Coutinho per Mingueza, amb la qual cosa retardava Dest al lateral i passava d’un 4-4-2 a un 4-2-3-1, amb l’atacant brasiler acabat d’ingressar actuant a la mitja punta. El mateix retoc que el preparador neerlandès va fer, amb poc èxit, quatre dies abans, a la Champions amb el Dinamo de Kíev. Amb tot, va sortir el Barça de nou amb més ambició que el Reial Madrid a l’inici de la represa però, com molts partits aquesta temporada, va ser una altra vegada un vull i no puc.Els d’Ancelotti, còmodes en el replegament, deixaven el desgast per al rival, i encara van poder sentenciar en dos accions de Benzema.

La primera va ser una volea passada l’hora que aturava el porter alemany i, deu minuts més tard, el francès ensopegava a la línia de gol i no aconseguia rematar una assistència de Mendy.El Barcelona, en canvi, només es va atansar a la meta de Courtois amb un xut de Dest i un cop de cap de l’acabat d’ingressar Agüero, tots dos desviats. Ja amb el temps complert buscava el Barça l’empat a la desesperada però Piqué no aconseguia rematar una centrada de Memphis i, mentre reclamava penal, el Madrid armava l’enèsim contraatac.Aquesta vegada era Asensio, que acaba d’entrar de refresc, el que es plantava sol al davant de Ter Stegen. I aquest desviava el tret a les botes de Lucas Vázquez, que no perdonava el segon.A la jugada següent, el Kun anotava el gol local en una acció de pur 9, però ja era massa tard per a l’equip de Koeman.

El Madrid tornava assaltar el Camp Nou en un altre clàssic emocionant, però que ha baixat un parell d’esglaons pel que fa a espectacle i a talent.Els únics jugadors blaugrana que es van salvar en un fluix partit del seu equip van ser Sergio Busquets, Pablo Páez Gavíria Gavi, i Gerard Piqué, que van mantenir amb opcions d’empat el conjunt barcelonista pràcticament fins a l’últim moment. L’encontre, per al Barcelona, ja depenia d’un miracle perquè sense fantasia ni classe només una fogonada podia portar a un empat que no va arribar.Sense ostentacions, sense grans ocasions, sense meravellar ningú. Així va ser aquest primer clàssic post-Messi.

No hi va haver brillantor, no hi va haver gaire classe i sí, el Madrid va aprofitar una de les poques clares ocasions que va tenir per guanyar. El Barça ni es va atansar a poder inquietar Courtois, que va acabar el partit amb dolor al genoll per un mal gir.Des del 2019, amb 0-1 al Santiago Bernabéu, els blaugranes no aconsegueixen la victòria. El balanç dels últims sis clàssics és d’aquell triomf per al Barça, un empat i quatre victòries del Reial Madrid, inclosa la de la temporada passada al Camp Nou (1-3), fa just un any enrere.

Aquest cop, un 1-2 per aprofundir la ferida blaugrana. Sense arribar a ser molt superior, el Madrid va exhibir ahir més ofici i recursos que un Barça voluntariós que va anar de més a menys. Amb aquesta derrota, l’equip de Koeman es queda ara a cinc punts del Madrid a la classificació de la Lliga.

Ansu Fati es lamenta durant el partit.

Ansu Fati es lamenta durant el partit.EFE/ ENRIC FONTCUBERTA FIRMA

Ansu Fati es lamenta durant el partit.

Ansu Fati es lamenta durant el partit.EFE/ ENRIC FONTCUBERTA FIRMA

Ansu Fati es lamenta durant el partit.

Ansu Fati es lamenta durant el partit.EFE/ ENRIC FONTCUBERTA FIRMA

tracking