TRIATLÓ SELECCIONS

Anna Vallverdú, amb Espanya al Campionat del Món

El cap de setmana a Càceres, en la seua segona participació internacional en elit

Anna Vallverdú, durant una competició.

Anna Vallverdú Cortada (Lleida, 27-8-1998) va ser convocada ahir per la selecció espanyola de triatló, categoria elit, per competir aquest cap de setmana en el Campionat del Món de triatló de muntanya, que es disputa al Centre Internacional d’Innovació Esportiva El Anillo, a la localitat de Guijo de Granadilla (Càceres). És la segona vegada que la lleidatana competeix amb Espanya a la màxima categoria, encara que per edat també competeix en la categoria sub-23. “Estic orgullosa i feliç que m’hagin convocat.

Tenia ganes d’anar-hi perquè ha estat un any complicat per a mi, perquè vaig tenir una lesió al soli i els primers mesos de l’any no vaig poder competir”, explica Vallverdú, que ja va representar Espanya en el Campionat del Món del 2019, en què va quedar desena en sub-23 i la 22 en elit. L’any passat no es va disputar aquesta competició per la pandèmia.A banda del Campionat del Món de diumenge, dissabte es disputa el Campionat d’Espanya de Duatló, en el qual també participarà la lleidatana. “Hi arribo preparada i amb ganes de lluitar pel títol a l’Estatal de Duatló i donar el màxim en el Campionat del Món.

És l’última prova de l’any i per a mi, l’última en la qual competeixo com a sub-23”, explica. La prova consisteix a disputar 1 quilòmetre en natació, 21 quilòmetres amb bicicleta BTT i 6 quilòmetres corrent.Una vegada superada la lesió, Anna Vallverdú sí que va poder participar en els Campionats d’Espanya de tres disciplines, el Triatló Esprint, l’Olímpic i el de Mitja Distància. “No vaig fer resultats espectaculars en cap dels tres, però per a mi sí que van ser bons resultats pel fet que venia de la lesió.” La lleidatana competeix amb el club Prat Triatló, amb el qual aquest any s’ha proclamat campiona de Catalunya per equips i cinquena en el Campionat d’Espanya.“Aquest cap de setmana passat he participat en la prova del Pro-Tour que es va celebrar a Madrid i per quatre segons no vaig entrar a la final”, afegeix la lleidatana, que vol tancar l’any amb una bona actuació.