El Llista s'exhibeix contra el Voltregà

Goleja el Voltregà, un rival directe, en l'últim partit abans de l'aturada que registra la competició per l'Europeu i manté la quarta plaça || El pitxitxi Jepi Selva va firmar un doblet i Andreu Tomàs i Sergi Folguera van completar el triomf amb dos golassos

Sergi Folguera, que va marcar un extraordinari gol, controla la bola davant la mirada de Sergi Duch.JORDI ECHEVARRIA

El Lleida Llista marxa a les vacances forçades per l’aturada de la Lliga, que provoca la disputa del Campionat d’Europa, amb la quarta posició reforçada, al golejar ahir per 4-0 el Voltregà, un rival directe i sempre complicat, al qual va doblegar firmant un gran partit, amb tota una exhibició de joc i una solvència inqüestionable. El Llista venia d’encadenar dos derrotes, una cosa inesperada després del gran començament de Lliga que ha protagonitzat. En la jornada anterior va perdre el seu primer matx de Lliga a Calafell, amb una polèmica actuació arbitral inclosa, i dissabte passat es va estrenar a Europa amb una sorprenent derrota a la pista del Poiré Roller francès, després d’un llarg i pesat desplaçament en furgoneta.

A més, afrontava el difícil compromís d’ahir amb la baixa per sanció d’Oriol Vives.Però res de tot això va passar factura als jugadors lleidatans. Al contrari. Van saltar a la pista del municipal de Bell-lloc amb una gran actitud, molta concentració i les ganes de demostrar a tots, i també a si mateixos, que les dos derrotes van ser simples accidents.

El Llista va tornar a mostrar la cara més sòlida, lluitadora i, a més de golejar, va mantenir la porteria a zero. L’internacional Martí Serra va firmar una enorme actuació i ho va parar tot. A part del porter, el Llista perdrà en aquesta aturada Bruno di Benedetto, convocat per França per disputar l’Europeu de Portugal.Tan devastador va sortir el Llista que als dos minuts ja manava al marcador.

Jepi Selva, pitxitxi de l’equip amb deu gols, després dels que va firmar ahir, va enviar al fons de la xarxa una rematada imparable per posar l’1-0. Conscient de les dificultats que ha tingut en ocasions per tancar els encontres, l’equip d’Albert Folguera va buscar obrir bretxa, però no va tenir encert i el porter visitant, Marcel Luzón, va parar tot el que li va arribar. El Llista hauria pogut marcar en un llançament directe de Bruno di Benedetto en el minut 7, però el francès va fallar.

També Jepi Selva podia fer-ho al 9 i Jordi Badia en va deixar escapar una de molt clara en el 15. Com dissabte passat a França, l’equip lleidatà no va estar encertat en els llançaments directes i ahir en va malgastar tres. Afortunadament, aquesta vegada no els va passar factura.

Al descans es va arribar amb el mínim 1-0. El Voltregà també havia tingut les seues ocasions, però Martí Serra va estar impecable.A la segona part, el Llista no va permetre que se li compliqués el xoc i va tornar a marcar molt aviat el gol que els donava certa tranquil·litat. Andreu Tomàs va firmar un autèntic golàs en el minut 29 per col·locar el 2-0 al marcador.El Voltregà ho intentava sense encert i el Llista no abaixava la intensitat, la qual cosa va permetre disfrutar d’un duel molt entretingut, amb un ritme ràpid.

Sergi Folguera va demostrar el seu talent i va encarrilar la victòria amb un enorme gol en el minut 37. Va recuperar una bola al centre de la pista, va marxar amb velocitat cap a la porteria rival, va encarar el porter i amb un gran detall tècnic va elevar la bola per colpejar-la amb l’estic cap a baix i situar un 3-0 que premiava els mèrits que estava fent l’equip.Com que a l’hoquei la tranquil·litat és un bé escàs, el Llista no es va relaxar. Joan Cañellas hauria pogut marcar en el minut 41 i, quatre més tard, el Voltregà va disposar d’una falta directa amb què podia complicar el triomf.

Però Serra va aturar la bola i, en el 48, Jepi Selva va fer l’espòiler que necessitava la pel·lícula del partit. La victòria seria del Llista. Un 4-0 de molt valor.

Tant en l’aspecte esportiu com en l’anímic.

“Estic content per aquests punts que ens permeten un cert coixí”

Albert Folguera es mostrava molt satisfet per una victòria important, davant d’un rival directe, el Voltregà, que permet a l’equip arribar a l’aturada mantenint la quarta posició. “Era un partit complicat, veníem d’on veníem, amb l’estat anímic tocat, però els jugadors han fet un bon canvi de xip i han sortit a la pista amb la mentalitat que calia tenir”, va afirmar.El tècnic del Lleida Llista va afegir que “hem estat superiors i estic content per aquests punts, que ens permeten agafar un cert coixí.

Són punts importants davant d’un rival directe”.Va lamentar l’aturada d’un mes que registra ara l’OK Lliga per la disputa del Campionat d’Europa de seleccions. El Llista té dos internacionals, Martí Serra i, amb França, Bruno di Benedetto. “Aquesta aturada no és bona per a ningú.

Això ens trastoca la intensitat dels entrenaments, però ens ha de servir per carregar piles i treballar alguns aspectes tàctics, perquè amb tant partit seguit hi ha coses que no hem pogut treballar com volia”, va concloure.