SEGRE

BÀSQUET SOLIDARITAT

El jugador lleidatà Oriol Balsells ajuda els afectats per l'erupció volcànica: “Les finestres de casa tremolen cada nit”

El jugador lleidatà Oriol Balsells ajuda els afectats per l'erupció volcànica

Oriol Balsells, pujat al camió primer per la dreta, durant el trasllat de roba als pavellons.

Oriol Balsells, pujat al camió primer per la dreta, durant el trasllat de roba als pavellons.CB ARIDANE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lleidatà Oriol Balsells va iniciar al setembre una nova aventura esportiva en el món del bàsquet sense saber encara que la seua nova destinació es convertiria alhora en una experiència vital que no oblidarà. Va fitxar pel CB Aridane, de l’illa de La Palma, atret pel seu nou projecte i la possibilitat de continuar formant-se després de finalitzar els seus estudis d’Educació Infantil a Lleida. “Vaig arribar el 2 de setembre a La Palma i dos setmanes després hi va haver l’erupció del volcà.

Estàvem dinant amb els companys després d’un entrenament i em vaig quedar blanc. La primera reacció és la de sortir corrents, però ells van mantenir la calma. Ara ja s’ha convertit en una cosa més de l’illa, en una rutina, una cosa que la gent d’aquí no deixa de maleir cada dia”, assenyala el jugador de 26 anys, ex del Força Lleida, CB Alpicat i CB Pardinyes. Al costat de la resta d’aquest equip de Primera Autonòmica, ajuda els afectats per l’erupció. “Hi ha molts voluntaris, però també hi ha molt de treball. Ens vam quedar sense pista, els pavellons es van utilitzar per als afectats. Descarreguem camions, repartim roba, estem per al que se’ns necessiti. D’altres escombren la cendra que s’acumula al carrer. El més espectacular és a la nit, però també són els moments de més incertesa. Tremolen les finestres de casa, les parets, i també se sent rugir el volcà, de vegades amb molta força. Cada dia tenim tres o quatre tremolors”, afegeix. Tanmateix, mai ha pensat a deixar l’illa. “Estem tranquils dins de la preocupació. Sí, hi ha gent que ho ha perdut tot, la seua casa, el seu negoci, el seu terreny, és el pitjor”. “Anem recuperant la normalitat, a poc a poc”, assegura el jugador, que no va poder debutar fins dissabte passat, amb victòria davant de l’EB Felipe Antón.

El lleidatà resideix a Los Llanos de Aridane, localitat molt propera al lloc de l’erupció, encara que no ha estat de les més afectades per la colada de lava. “Serà una experiència que mai oblidaré. Ho veus en pel·lícules, però mai penses que ho puguis viure. El més positiu és la generositat i la solidaritat amb les persones que s’han vist més afectades.”.

Oriol Balsells, pujat al camió primer per la dreta, durant el trasllat de roba als pavellons.

Oriol Balsells, pujat al camió primer per la dreta, durant el trasllat de roba als pavellons.CB ARIDANE

tracking