SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Un exjugador del Lleida fa una oferta per comprar el Lleida Esportiu

L'empresari gallec i exjugador del club Luis Pereira vol adquirir-lo assumint els deutes || Ja s'ha reunit amb Jordi Esteve i, ben aviat, ho farà amb la Paeria

Luis Pereira, l'empresari interessat a adquirir el Lleida.

Luis Pereira, l'empresari interessat a adquirir el Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari gallec Luis Ramón Pereira Barreiro (Vigo, 6-1-1958) va manifestar a aquest diari la intenció d’adquirir el Lleida Esportiu assumint els deutes que es trobi, prèvia auditoria, però sense abonar ni un euro més als actuals propietaris, els germans Esteve, “perquè una associació esportiva és una entitat sense ànim de lucre”. Pereira, fill d’emigrants gallecs i establert a Suïssa, va ser futbolista, entre altres equips, del Celta entre els anys 1977 i 1981, sent cedit a la UE Lleida –juntament amb Noly– entre el gener i el juny del 1981 sota la presidència d’Antoni Gausí i tenint a la banqueta primer Lluís Aloy i després Manolo Buján. Pereira va mantenir fa aproximadament un mes una reunió en un hotel de Lleida amb Jordi Esteve perquè aquest li expliqués la situació econòmica del club.

En declaracions exclusives a SEGRE, l’empresari va comentar que “abans que sortissin totes aquestes notícies de les últimes setmanes vaig dir a Esteve que li explicaria el meu full de ruta per fer-me càrrec del club i fer les coses a la meua manera. El primer serà auditar el club i avaluar els problemes abans d’actuar”.Pereira, que ja va estar interessat fa uns anys a assumir la propietat de l’Sporting de Gijón, primer, i el Còrdova més recentment, va dir que els motius que el portaven a intentar adquirir el Lleida eren, sobretot, d’índole sentimental. “Passo molt temps a Lleida perquè vinc sovint. Tinc amics a la ciutat amb els quals parlo i treballo. Conec la ciutat i el club i m’agraden. A més, vaig jugar aquí i en tinc molt bon record”, va explicar.“Per què no van prosperar els meus contactes amb l’Sporting i el Còrdova? A Gijón vaig estar a punt de firmar i, just quan anava a fer-ho, va morir la meua dona i vaig desistir. Però els contractes estaven fets. En el cas del Còrdova van ser ells els que em van sol·licitar i vaig veure que la situació jurídica del club era anòmala. Pot ser que sigui semblant al tema del Lleida i per això no vaig poder arribar fins al final. Sempre hi he estat quan m’han demanat ajuda clubs amb problemes”, va assenyalar l’empresari establert a Ginebra i que, ben aviat, es reunirà amb la Paeria. La intenció de Pereira és sanejar el club, “però no amb una simple cura econòmica”. La seua intenció seria aplicar un model de gestió, segons ell “diferent”, mantenint “serietat en els compromisos de pagament”. El primer seria posar-se al dia en els pagaments a jugadors i tècnics i amb l’Agència Tributària.

Assegura que no ve a fer negocis amb el futbol. “Quan vaig acabar la meua carrera futbolística a Suïssa em vaig ficar en el món dels negocis i la veritat és que les coses m’han anat bé. No m’atreuen els diners, sinó realitzar coses.” Per exemple, diu que va ser el primer a importar productes espanyols o carn d’estruç a Suïssa.“El futbol té la particularitat que el 90% dels ingressos els sabem per endavant. Llavors, com pot ser que els clubs s’arribin a endeutar? En totes les societats el més important és tenir sentit comú. Les coses són simples, és la gent que les complica. Cal començar de zero. Vull un club sanejat, transparenti i ser lleial amb la massa social, proveïdors i institucions”, va concloure.

Futbolista professional a Espanya i forjat en els negocis a Suïssa Luis Pereira va arribar amb 9 anys a Suïssa, país al qual havien emigrat els seus pares anteriorment. Va debutar amb 16 anys a la Primera divisió suïssa al Chenois, establint un rècord de precocitat. Va ser futbolista professional, amb un inici en el Gran Peña, filial del Celta de Vigo, amb el qual va debutar de la mà de José María Maguregui. També va ser internacional sub-21 en dos ocasions. No va arribar a quallar, tanmateix, en el conjunt gallec, per la qual cosa va ser cedit al Lleida. Més tard va passar pel Jaén i el Recreativo de Huelva, amb una fugaç estada al Sevilla, equip en el qual no va arribar a jugar. Va tornar a provar fortuna a Suïssa, on es va establir definitivament als anys 90.Després de penjar les botes, al país helvètic es va convertir en empresari de diversos sectors: immobiliari, alimentació, obres d’art, finances i agència de futbolistes. Posseeix sis empreses a Suïssa i dos més a Espanya.

Els de Gabri visiten avui l’Ebro a la recerca de plaça a la Copa del Rei El Lleida Esportiu torna a visitar avui l’Ebro (16.30/Lleida en Joc), al qual va vèncer dissabte passat a la Lliga per 1-2, aquesta vegada en partit corresponent als quarts de final de la Copa RFEF. El vencedor d’aquesta eliminatòria entra a competir a la Copa del Rei i, al tractar-se d’equips d’inferior categoria, el sorteig ja l’aparellaria amb un club de Primera divisió.Gabri podria donar minuts a jugadors que no són habituals a la Lliga, com ha anat fent en aquesta Copa. L’alineació de l’equip podria ser la formada per Víctor Vidal; Garzón, Pedro Inglés, Gaixas i Neeskens; Toni Vicente, Yasser i Joanet; David López, Alpha Bagayoko i Moha.

tracking