SEGRE

POLIESPORTIU BASE

Atletisme inclusiu a les Escoles Esportives de Lleida

Programa pilot que inicia la Paeria en col·laboració amb l'associació Píbody

Un grup de nens de les Escoles Esportives Municipals practicant atletisme al Camp Escolar.

Un grup de nens de les Escoles Esportives Municipals practicant atletisme al Camp Escolar.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha inclòs dins de les novetats del programa de les Escoles Esportives Municipals d’aquest curs 2021-22 l’esport inclusiu en l’atletisme. Per primera vegada hi haurà nens amb necessitats especials fent l’activitat conjuntament amb companys de la seua mateixa edat a través d’un programa pilot que ha posat en marxa l’ajuntament en col·laboració amb la Associació Esportiva Píbody. Rous Martínez, directora i fundadora de Píbody, va assenyalar que aquesta iniciativa va sorgir “per la necessitat de famílies amb nens amb necessitats especials que volien participar en les Escoles Esportives Municipals com ja ho feien en les activitats d’estiu d’Esportmania”.La intenció de la Paeria és que aquesta experiència pilot pugui servir per als propers anys portar l’esport inclusiu a altres disciplines de les Escoles Esportives Municipals.Dins del projecte Cap nen i nena sense esport, Píbody s’ha proposat que qualsevol nen amb necessitats especials pugui gaudir de l’esport.

“Hem firmat convenis amb el club Inef mitjançant els quals ja tenim tres nens que practiquen natació, i amb el Club Tennis Lleida per practicar tenis. En les activitats extraescolars, la Paeria ja contacta amb nosaltres perquè fem l’acompanyament a aquests nens”, explica Rous Martínez. També treballen amb clubs com el Balàfia Vòlei i l’Handbol Pardinyes.En les Estades Esportives ja van participar 52 nens i joves, d’edats compreses entre els 4 i els 16 anys, amb necessitats especials, mentre que durant l’any amb prou feines hi participen una dotzena de nens d’entre 6 i 10 anys.Aquest any el programa de Píbody ja acumula tres premis que solen anar acompanyats de beques que ajuden a ampliar les seues activitats.

La Fundació Catalana per l’Esport, els premis inclusius de l’esport català i la fundació Gala han reconegut la tasca de Píbody. Aquest últim premi, que va ser atorgat a l’Excel·lència educativa 2021, li va ser concedit el 6 d’abril passat.

Un grup de nens de les Escoles Esportives Municipals practicant atletisme al Camp Escolar.

Un grup de nens de les Escoles Esportives Municipals practicant atletisme al Camp Escolar.PAERIA

tracking