Assalten Castelló

L'ICG Força Lleida guanya a la pròrroga el tercer classificat i encadena la quarta victòria || Enorme partit de Carrera i decisiu final de González

Michael Carrera va opositar a MVP de la jornada amb els seus 35 de valoració ahir, després d’anotar 31 punts, capturar 9 rebots i forçar 9 faltes personals.ÁREA 11

Si algú creia que les tres victòries que havia encadenat l’ICG Força Lleida eren simple casualitat, ahir els de Gerard Encuentra es van encarregar de desmentir-ho amb un triomf d’or (95-98) en una de les pistes més complicades de la Lliga, la d’un TAU Castelló que va acabar clavant el genoll davant d’un quadre lleidatà que sempre va creure en la victòria, fins i tot quan perdia de nou punts a menys de cinc minuts per al final del temps reglamentari. Quart triomf seguit del Força Lleida que el catapulta al coliderat provisional. Els dos equips van firmar una primera part de cara a la galeria, en la qual els atacs van guanyar clarament la partida a les defenses i demostrant que són dels més anotadors de la Lliga (80 punts de mitjana cada un, ahir, superada amb escreix).

El primer assalt va ser un intercanvi de cops, amb constants relleus en el comandament del marcador i en el qual el Força Lleida va fonamentar el seu joc en un Carrera estel·lar des de la mitja i curta distància (10 punts), ajudat per González (5 gols), i un Castelló replicant des de la línia de 6,75, amb un Hermanson letal.Els dos equips van gaudir d’una màxima renda de tres punts, els lleidatans en l’arrancada (2-5) i els castellonencs al final del període (26-23), gràcies en part a les segones opcions per la baixa intensitat defensiva lleidatana. El Força Lleida va reaccionar a l’inici del segon quart amb un parcial de sortida de 0-7 en tot just un minut (26-30), que va obligar Toni Ten a parar el matx immediatament. La reacció local no es va fer esperar i va arribar, esclar, des del triple, aquesta vegada amb el gallec Hernández com a protagonista amb les seues dos cistelles que van capgirar el marcador (32-30).

L’encert local des de més enllà dels 6,75 (9 triples de 17 intents, cinc de Hermanson) va permetre al Castelló mantenir-se a la superfície davant d’un Força Lleida que va tancar la primera meitat firmant un parcial de 0-6 que li va donar cinc punts d’avantatge (45-50). A la tornada dels vestidors l’equip lleidatà va assolir la màxima renda, nou punts (51-60), amb Carrera fent molt mal en atac i depassant ja la barrera dels 20 punts. El Castelló va tornar el cop d’immediat i va recuperar el comandament amb un parcial de 14-2 (65-62), arribant-se al final del tercer quart amb tot per decidir (70-68).

L’últim període no va començar gens bé per als d’Encuentra, que va haver de parar el duel quan els locals van agafar sis punts de renda (79-73). La situació no va millorar, sinó que va empitjorar i un triple de Hook coincidia amb el màxim avantatge dels locals en tot el partit, nou punts (84-75, m. 36).Semblava que el xoc es trencaria, però el Força Lleida va tornar a treure la casta per donar la volta al marcador gràcies, sobretot, a nou punts gairebé seguits de Hughes, que va tenir l’última possessió per evitar la pròrroga.

En el temps extra els de Gerard Encuentra van exhibir molta solidesa i valentia, en especial Miguel González que, després de la seua exhibició davant del Prat, va anotar un triple i una cistella de dos, després d’agafar el rebot del seu propi llançament, que va acabar decidint la quarta victòria de la temporada.